Атлетико няма да уволнява Симеоне


Н. Гавазов

Атлетико няма да уволнява Симеоне

Атлетико се доверява на Диего Симеоне въпреки колебливото начало на сезона.

Мадридският клуб има две загуби и равенство в шест мача от този сезон в Ла Лига. В тези мачове отборът отбеляза десет гола и допусна шест. "Рохибланкос" вече са на осем точки зад лидера Реал Мадрид и на три точки зад зоната на Шампионска лига.

Освен това Атлетико загуби от Байер (0:2) в мача от груповата фаза на Шампионска лига, което усложни битката за достигане до плейофите на турнира.

Според As ръководството на мадридския клуб няма никакви съмнения относно Диего Симеоне. Въпросът за оставката на 52-годишния специалист от треньорския пост не се поставя. Симеоне има същото доверие както в началото на сезона.

В случай обаче, че този сезон не върви добре за Атлетико, клубът може да обмисли назначаването на нов треньор. А през сезона Атлетико възнамерява да окаже максимална подкрепа на Симеоне.

Симеоне пое Атлетико Мадрид през 2011 г. Като треньор той спечели две титли от Ла Лига с клуба, спечели Лига Европа и Суперкупата на УЕФА два пъти, а също така спечели Купата и Суперкупата на Испания. Освен това под ръководството на Симеон Атлетико достигна два пъти финал в Шампионска лига.

  Сподели
303