Барселона потвърди трансфера на Умтити в Лече


Н. Гавазов

 Барселона потвърди трансфера на Умтити в Лече

Италианският клуб Лече на официалния си сайт обяви наемането на защитника на Барселона Самуел Умтити. 28-годишният французин ще пристигне днес в Италия, за да премине медицински прегледи. Тази информация бе потвърдена и от пресслужбата на испанския клуб.

Припомняме, че по-рано испанските медии съобщиха, че синьо-гранатовите ще пуснат 28-годишния футболист под наем абсолютно безплатно и ще му плащат цялата му заплата. Но също така Барселона ще получи бонус за всяко участие на защитника в мача до установения лимит.

Умтити преживя няколко тежки години. Той за първи път се присъедини към Барселона от Лион през лятото на 2016 г. и първите му два сезона на "Камп Ноу" бяха невероятни – той изглеждаше и играеше като един от най-добрите централни защитници в европейския футбол. Той помогна на Франция да спечели Световното първенство през 2018 г., но се завърна и получи контузия, която силно ограничи минутите му оттогава.

Настоящият договор на Умтити с Барселона е до лятото на 2026 г. Французинът, който е при каталунците от 2016 г., удължи договора си с клуба през януари, като се съгласи на намаление на заплатата. По-рано треньорът на Барселона Шави заяви, че не разчита на Умтити в близко бъдеще, тъй като има  Жул Кунде, Роналд Араухо, Андреас Кристенсен, Жерар Пике и Ерик Гарсия на негова позиция. Даването под наем е шанс за него да докаже, че все още може да се състезава в елита.

  Сподели
477