Анонс на 1-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 1-ви кръг на Примера Дивисион

Осасуна – Севиля
Дата: 12.08.2022 г.
Час: 22:00

Осасуна се завърна в елитната Примера Дивисион през 2019/20 и оттогава северняците завършваха все в средата на таблицата, като по този начин селекцията на Хагоба Арасате се утвърди в Ла Лига. В предходната кампанията северняците завършиха на 10-то място в крайното подреждане. Осасуна си изгради и реномето на сериозен домакински отбор, като всички грандове срещат редица затруднения, когато гостуват в Памплона. Единственият нов е опитният Мой Гомес от Виляреал.

Севиля започна много добре миналогодишния сезон и до половината от него беше в битка с Реал Мадрид за първото място. Проблемът за "рохибланкос“ обаче бяха много равенства, които отборът правеше – цели 16, като по този показател южняците останаха лидер в Ла Лига. Все пак, Севиля се класира за Шампионската лига, завършвайки на 4-то място в подреждането. През лятото с южняците се раздели основната двойка централни защитници – Кунде и Карлош, които поеха към Барселона и Астън Вила, а новите са Маркао, Алекс Телес и Иско.

Прогноза: Осасуна – Севиля 1:2


Селта Виго – Еспаньол
Дата: 13.08.2022 г.
Час: 18:00

През миналогодишния сезон Селта не допусна да се движи по ръба на бръснача и галисийци все бяха в средата на класирането, играейки до голяма степен без напрежение предвид очакванията към тях. "Небесносините“ финишираха на 11-та позиция, а треньорът Едуардо Куде си свърши работата и стабилизира клуба. През лятото водеща фигура като Брайс Мендес напусна по посока Реал Сосиедад, а новите са Сведберг, Де ла Торе и Маркесин.

Еспаньол изпъни голямата си цел в предишната кампания, като не изпадна, тъй като каталунците бяха със статут на новак. "Папагалчетата“ завършиха на 14-то място в колоната. Сега към основното ядро на ръководения от Диего Мартинес клуб се добавя младост и повече дълбочина, като новите в Еспаньил са Експосито, Вилена, Хоселу и Мигельон. И през настоящия сезон целта пред каталунците ще е да не допускат отслабване, което да застраши елитния им статут.

Прогноза: Селта Виго – Еспаньол 1:0


Валядолид – Виляреал
Дата: 13.08.2022 г.
Час: 20:00

Валядолид бързо взе поправителния и се завърна обратно в Примера след само един сезон в Сегунда. Сега "виолетовите“ трябва да имат едно на ум и да изпълнят целта си, която несъмнено ще е да се задържат в Ла Лига. Статистиката също е на тяхна страна. Към момента към кастилци се добавиха няколко нови имена като Плата, Мончу, Санчес, Асенхо и Ескудеро, които да подсилят селекцията на Хосе Мартин.

Виляреал се представяше много по-солидно на европейската сцена, отколкото на домашната. "Жълтата подводница“ така и не можа да завърши над 7-ото място в Ла Лига, а и през последния сезон също финишира на тази позиция. В момента Виляреал е тих на трансферния пазар, като политиката на ръководството е да се гради без гръмки покупки, което обаче, предвид сериозната конкуренция в Примера, едва ли ще бъде особено сполучливо през предстоящия дълъг сезон.

Прогноза: Валядолид – Виляреал 0:2


Кадис – Реал Сосиедад
Дата: 14.08.2022 г.
Час: 18:30

През изминалия сезон Кадис беше сочен като сигурен изпадащ, но андалусци сътвориха подвиг и се спазиха, завършвайки на спасителното 17-то място, с точка над първия от отборите под чертата. Предишният треньор Алваро Сервера залагаше на дефанзивен и предпазлив футбол, но сега начело на южняците е Серхио Гонсалес, който по всяка вероятност ще смени стила. Новите са Алакарас, Чуст, Салдуа и Еметерио.

Реал Сосиедад започна силно предишния сезон, но в крайна сметка баските не успяха да задържат насъбраната инерция и не се пребориха за място в Топ 4. Северняците финишираха на 6-та позиция, като "синьо-белите“ постигнаха това са прагматичен футбол. Показателно е, че хората на Иманол Алгуасил отбелязаха по-малко попадения от отбори, които изпаднаха, но ето че стигнаха до място в европейските клубни турнири. В Сан Себастиан подсилиха редиците, като новите са Мендес, Али-Чо и Кубо, а целта пред тима ще е да надгради в представянето.

Прогноза: Кадис – Реал Сосиедад 1:3


Валенсия – Жирона
Дата: 14.08.2022 г.
Час: 20:30

Валенсия не записа успешен последен сезон. В него "прилепите“ завършиха на 9-то място в подреждането, а за капак на всичко загубиха и финала за Купата на краля. Своенравният президент на клуба Питър Лим, който е във вражда с феновете, уволни треньора Хосе Бордалас и назначи начело на "лос че“ Дженаро Гатузо. Италианецът ще е 18-ят треньор, който застава на поста за последните 10 години. Добрите новини за легендата на Милан са, че засега ядрото на клуба се запазва, а към Валенсия се присъединиха Катийехо и Дуро.

Въпреки че през миналогодишната кампания Жирона завърши на 6-то място в крайното класиране в Сегунда Дивисион, тимът се класира за елитната Ла Лига благодарение на баража, който спечели срещу Ейбар и Тенерифе. Скромният каталунски тим със сигурност си дава сметка, че е считан за аутсайдер за завръщане обратно в долния ешелон, но селекцията на Мичел няма да какво да губи.

Прогноза: Валенсия – Жирона 1:0


Атлетик Билбао – Майорка
Дата: 15.08.2022 г.
Час: 18:30

Атлетик Билбао е един от трите отбора в Испания, които никога не са изпадали от елитната дивизия. През изминалия сезон баските не успяха да се класират за европейските клубни турнири, като завършиха на 8-мо място в крайното класиране. "Лъвовете“ винаги залагат само и единствено на баски и затова в клуба никога не правят входящи трансфери на различни играчи. През последната кампания хората на Ернесто Валверде бяха солидни в защита, допускайки само 36 гола за целия сезон, но за съжаление бяха и ялови в атака. Сега опитният специалист ще се опита да надгради в представянето на своите подопечни.

След крайно ценни победи в последните два кръга на предишния сезон Майорка успя да се спаси от изпадане и в крайна сметка клубът от Балеарските острови завърши на 16-то място в класирането. За да не допускат представянето от последната кампания, от ръководството на "пиратите“ дадоха картбланш на треньора Хавиер Агире на трансферния прозорец и до момента към клуба се присъединиха Муричи, Мафер, Райокович и Баталя. Целта пред Майорка ще е отново да запази елитния си статут.

Прогноза: Атлетик Билбао – Майорка 3:2


Бетис – Елче
Дата: 15.08.2022 г.
Час: 22:30

Бетис определено изпрати успешен последен сезон, в който "зелено-белите“ прекъснаха дългата серия от 17 години без трофей. Възпитаниците на Мануел Пелегрини спечелиха Купата на краля, а в Ла Лига завършиха на 5-то място. Сега в Бетис със сигурност се целят още по-високо. Ядрото на отбора се запази, като атаката дори бе подсилена с нападателя на Реал Сосиедад Вилиам Жозе. Другите нови са Луис Енрике и Луис Фелипе.

Макар че завърши предходната кампания на 13-то място в класирането, Елче до последното беше активно замесен в борбата за оцеляване. Позицията на отбора от едноименния град до известна степен заблуждава, тъй като играчите на Фран Ескриба имаха с четири точки повече спрямо първия от отборите под чертата. Едва ли са мнозина тези, които вярват, че и през настоящия сезон Елче няма да е активно замесен в битката за оцеляване.

Прогноза: Бетис – Елче 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
447