Барселона се съгласи да плати 50 милиона за Левандовски


Н. Гавазов

 Барселона се съгласи да плати 50 милиона за Левандовски

Барселона се съгласи да плати 50 милиона евро за полския нападател на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, съобщава AS.

Според източника, испанският клуб все пак се е съгласил с условията, диктувани от клуба от Мюнхен. Барселона изработи финансов план, благодарение на който ще може да затвори този трансфер без последствия. Клубът възнамерява да получи играча през текущия трансферен прозорец.

Първите две предложения на Барса бяха отхвърлени, но след последните ходове на ръководството за подобряване на финансовото състояние на клуба, от “Камп Ноу" могат да си позволят да извадят исканата от Байерн сума.

Старши треньорът Шави Ернандес е имал разговор с президента Жоан Лапорта след генералната асамблея в четвъртък и още веднъж е настоял за привличането на Левандовски и защитника на Севиля Жул Кунде. Шави иска двамата да са на линия за предсезонното турне в САЩ.

Челси и Пари Сен Жермен също следят случващото се около Левандовски, но полякът е категоричен в желанието си да премине в Барселона. Той вече се е разбрал за личните си условия.

През сезон 2021/2022 Левандовски записа 45 мача във всички турнири за Байерн, като отбеляза 48 гола и направи шест асистенции.

  Сподели
448