Тебас: ПСЖ и Ман Сити се подиграват с футбола


Н. Гавазов

Тебас: ПСЖ и Ман Сити се подиграват с футбола

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас разкритикува ПСЖ за трансфера на Килиан Мбапе и обясни защо испанската лига ще подаде жалба срещу френския клуб.

"Няма да отговарям на президента на френската лига. Няма да се примирим с факта, че европейски клуб разрушава футболната екосистема. Жалбата, която ще подадем до УЕФА, вече е подготвена. Това са обективни икономически данни. Загуби от около 300 милиона евро и по-високи доходи от Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Барселона са цифри, на които никой не вярва. И те подновяват споразумението с Мбапе. Това не е възможно, освен ако няма измамно спонсорство или вноски, които надвишават разрешените от УЕФА.

Това не е проблем за Франция, това е проблем за европейската футболна екосистема. Ние сме като европейски Робин Худ. Говорих с други лиги, някои ще се присъединят към нашата жалба. Ще го направим, каквото и да каже президентът на Френската лига. Вече съм познат в Европа. Хей, Насър (Ал-Хелаифи, президент на ПСЖ), това, което правиш е подигравка с футбола. Това е също толкова опасно, колкото и проекта за Суперлигата.

Когато повдигнахме темата за Неймар, говорихме за Сити и ПСЖ. И двата клуба бяха наказани от УЕФА. При странен набор от обстоятелства и двата клуба бяха оправдани в Спортния арбитражен съд. Разгледахме това и ще се постараем да не се повтори.

Сделка за Холанд бе невъзможна за Реал Мадрид. Нека видим как беше организирано преместването му в Сити. Те платиха комисионна от 150 милиона евро. Само Сити, ПСЖ и по-рано Челси правят това“, заяви Тебас.

  Сподели
720