Пеп: Реал е фаворит за Класикото


И. Ангелов

Пеп: Реал е фаворит за Класикото

Мениджърът на Барселона Пеп Гуардиола заяви, че Реал Мадрид са фаворити преди Класикото. Каталунският бос даде ясно да се разбере, че уважава противника и вярва, че сега Реал са значително по-добри отколкото бяха през Ноември, когато бяха унижени с 5:0. Затова мачът днес е очакван с нетърпение.

Двата тима се срещат на "Бернабеу" в съботната вечер, а Барса са с 8 точки преднина на върха. Победа за Барселона би означавала почти сигурна титла, но Пеп Гуардиола вярва, че Мадрид са фаворити за този мач.

"Винаги съм имал високо мнение за Мадрид," каза треньорът на Барса пред Марка. "Този Мадрид е по-добър от онзи, с който играхме преди. Те започват като фаворити.

"Ако загубим на "Бернабеу", борбата за титлата става отворена, но все пак трябва да победим. Техните футболисти стрелят повече, скачат по-високо и са по-силни физически от нас," каза 40-годишният. "Не съм виждал такъв отбор - с 3 докосвания те вече са пред противниковата врата. Ще трябва да играем с топката далеч от Виктор Валдес, тъй като им трябват само 3 секунди."

 

 

  Сподели
269