Анонс на 37-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 37-ми кръг на Примера Дивисион

Еспаньол – Валенсия
Дата: 14.05.2022 г.
Час: 19:30

Новакът Еспаньол постигна голямата цел през настоящия сезон и си гарантира оставането в елитната дивизия и през идната кампания. Иначе каталунците са в серия от четири загуби за последните си пет мача от Ла Лига. В предишния кръг "папагалчетата“ отстъпиха с 1:2 на гости на предпоследния Алавес. Поражението остави Еспаньол с 40 пункта, като тимът е на 13-та позиция в подреждането. Ерера е наказан, а Баре е контузен.

Валенсия записа седми последователен двубой без успех в първенството. В междинния кръг "прилепите“ допуснаха поражение с 0:3 от Бетис в повторение на финала за Купата на Краля отпреди няколко седмици. Възпитаниците на Хосе Бордалас са 10-ти и имат 44 пункта. Паулища е аут.

Прогноза: Еспаньол – Валенсия 1:1


Атлетик Билбао – Осасуна
Дата: 15.05.2022 г.
Час: 20:30

Отборът на Атлетик Билбао се почти се прости с шансовете си за участие в европейските клубни турнири наесен, след като допусна изненадващо поражение в междинния кръг от борещия се за оцеляване състав на Гранада за крайното 0:1. Загубата остави баските с 52 точки, като хората на Марселино Гарсия Торал са на 8-ма позиция и са на 4 пункта за Виляреал. Весга е наказан, а с контузии са Нуньес, Капара, Де Маркос, Алварес и Сансет.

Осасуна записа трета поредно равенство с резултат 1:1 в Примера, като този път северняците поделиха точките у дома срещу Хетафе. Селекцията на Хагоба Арасате е с на 9-то място в класирането и е с 47 точки. За гостите няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Атлетик Билбао – Осасуна 2:1


Селта Виго – Елче
Дата: 15.05.2022 г.
Час: 20:30

Селта допусна загуба в междинния кръг, отстъпвайки с 1:3 на гости на Барселона. Поражението остави "небесносинисте“ с 43 пункта, като галисийци са на 11-та позиция в подреждането. Отсъстващи за домакините са Нурийо, Нолито, Мина и Майо.

Елче пък допусна второ последователни поражение в Ла Лига, като този път клубът от валенсианската област отстъпи с 0:2 у дома от Атлетико Мадрид. Въпреки загубата "зелено-белите“ постигнаха основната си цел през кампанията и си гарантираха оцеляването. В момента Елче е на 14-то място и има 39 точки. Верду е аут за гостите.

Прогноза: Селта Виго – Елче 2:1


Бетис – Гранада
Дата: 15.05.2022 г.
Час: 20:30

Тазгодишният носител на Купата на Краля в Испания Бетис прекъсна серията от четири последователни мача без загуба и в предишния кръг "зелено-белите“ се наложиха с 3:0 на гости на Валенсия. С този успех играчите на Мануел Пелегрини събраха 61 точки и са на 5-то място в подреждането, като севилци са с минимални шансове за позиция в Топ 4, която ще им гарантира участие в Шампионската лига. С травми за домакините са Браво, Камараса и Монтоя.

Гранада направи много важна крачка към спасението, след като пред седмицата андалусци записаха втора поредна победа и вече в четири последователни срещи са непобедени. Този път "рохибланкос“ се наложиха у дома с минималното 1:0 над коравия тим на Атлетик Билбао. Така Гранада събра 37 точки, като е на 16-то място, и два кръга преди края на сезона е на четири пункта от първия от отборите под чертата. Торенте, Рочина и Нева са аут.

Прогноза: Бетис – Гранада 1:0


Леванте – Алавес
Дата: 15.05.2022 г.
Час: 20:30

Последният в класирането Леванте си стопи шансовете за оцеляване в Ла Лига, след като в междинния кръг "жабките“ бяха разбити с 0:6 на гости на Реал Мадрид. Поражението остави валенсианци на последното 20-то място, като два кръга преди края на сезона Леванте е на шест точки от спасението. Солдад, Мустафи, Де Фрутос и Клерк са контузени.

Друг от отборите, които се борят за оцеляване в лицето на Алавес пък постигна трета поредна домакинска победа. През седмицата баските сразиха с 2:1 у дома новака Еспаньол. Така хората на Хосе Мендилбар събраха 31 точки, като към момента са на предпоследното 19-то място и са на четири пункта от спасението. За гостите няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Леванте – Алавес 1:1


Майорка – Райо Валекано
Дата: 15.05.2022 г.
Час: 20:30

Майорка успя да спечели важна точка в борбата за спасение, след като през седмицата клубът от Балеарските острови завърши 0:0 срещу коравия Севиля. "Пиратите“ са под чертата, като заемат 18-то място и са с 31 пункта, което е на две точки от спасителната 17-та позиция. Аут за домакините са Седлар и Грейф.

Райо Валекано пък прекъсна серията от четири поредни мача без загуба в Ла Лига и в междинния кръг "пчелите“ бяха разбити с 1:5 у дома от Виляреал. Въпреки загубата столичани постигнаха основната си цел през сезона, която беше да не изпаднат, тъй като са със статут на новак. В момента Райо е на 12-то място в колоната и има 42 точки. Сис е наказан, а с травми са Палазон и Меркеланс.

Прогноза: Майорка – Райо Валекано 3:2


Виляреал – Реал Сосиедад
Дата: 15.05.2022 г.
Час: 20:30

Виляреал прекъсна серията от два поредни мача без победа и в междинния кръг "жълтата подводница“ разби с 5:1 като гост новака Райо Валекано. Така хората на Унай Емери събраха 56 точки, като са на 7-мо място в класирането. Предстоящият двубой се явява от изключителна важност за домакините, тъй като при евентуална победа Виляреал може да измести съперника от 6-то място, което дава право на участие директно в групите на Лига Европа. Алберто Морено и Жерар Морено са аут.

Реал Сосиедад прекъсна серията от четири последователни двубоя без победа и през седмицата баските сразиха с 3:0 борещия се за оцеляване тим на Кадис. Така играчите на Иманол Алгуасил удържаха 6-ото си място в подреждането, което трябва да бранят на всяка цена. Аут за северняците са Льо Норман, Исак, Оярсабал, Монреал и Фернандес.

Прогноза: Виляреал – Реал Сосиедад 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
488