Барселона няма да сгреши срещу Селта


Н. Гавазов

 Барселона няма да сгреши срещу Селта

Барселона - Селта

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 10.05.2022 г.

Час: 22:30

Съдия: Мигел Ортис

Барселона е домакин на Селта в двубой от 36-ти кръг на Примера дивисион. Каталунците се класираха за следващото издание на Шампионска лига и сега вече могат да играят само за своята чест и за завършване на кампанията по позитивен начин. Впрочем, това иска не само Шави, а и футболистите му, които по-рано през сезона отпаднаха от груповата фаза на Шампионска лига и бяха изхвърлени от плейофите в Лига Европа.

"Блаугранас" постигна драматична победа с 2:1 на гости на Бетис през уикенда. Това бе третият успех в последните четири мача на каталунците и при това дойде срещу отбор, който спечели Купата на Испания и се намира до четирите най-добри в първенството.

Селта се намира в средата на таблицата за класиране, далече от опасната зона и от евротурнирите и на практика няма какво повече да доказва през този сезон. Липсата на амбиции се виждат и от резултатите на тима - галисийци имат едва три победи в последните си 12 мача, като две от тях са срещу отбори, борещи се за своето оцеляване.

Домакините имат проблеми в халфовата линия, след като Серхио Бускетс е наказан, а Педри и Серхи Роберто са контузени. На практика Шави разполага само с Френки де Йонг, Гави и Рики Пуиг. Това принуди треньора да извика Яндро Орелана и Алваро Санс от втория отбор. Това ще е вторият мач за Орелана, който направи своя дебют през 2020 година. Санс вече има три мача за първия тим през този сезон.

Гостите вероятно ще излязат със схема 4-1-3-2, с Фран Белтран в опорната зона и Яго Аспас и Галхардо начело на атаката.

Домакините са фаворити в този мач. Гостите вероятно ще бъдат по-мотивирани от предишните си двубои, но галисийци отстъпват на своя съперник по отношение на качеството, така че очакванията са за победа на Барселона.

Прогноза: Барселона - Селта 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Селта (Едуардо Кудет)
 
Дитуро
   
Кевин
Айдо
Араухо
Галан
Белтран
Мендес
Денис
Черви
Яспас
Галхардо
Торес
Обамеянг
Дембеле
Пуиг
Де Йонг
Гави
Алба
Ерик
Араухо
Алвеш
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Селта 3:1

  Сподели
439