Барселона отново ще разочарова


Н. Гавазов

Барселона отново ще разочарова

Бетис - Барселона
Стадион: "Бенито Виламарин", Севиля
Дата: 07.05.2022 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Антонио Матеу

Реал Бетис ще бъде домакин на Барселона в мач от 35-я кръг на Примера дивисион.

"Зелените" заемат пето място в таблицата за класиране на Ла Лига, с 58 точки след 34 мача, с три по-малко от четвъртия Атлетико. Андалусците са близо до това да си осигурят билет за Лига Европа, но те няма да спрат до тук, а до последно ще се борят да получат място в главния европейски клубен турнир. Хората на Мануел Пелегрини влошиха формата си и са без победа в последните си три срещи. И, ако равенствата на гости на Реал Сосиедад и Хетафе са приемливи, то загубата от Елче у дома е шокираща. В този период има и позитивен момент - Бетис спечели Купата на Испания, побеждавайки на финала Валенсия.

Барселона заема второ място в таблицата за класиране, на две точки от третия Севиля и на пет пред четвъртия Атлетико. Целта пред каталунците е да удържат втората позиция, като утешение за проваления сезон, в който ще останат без трофеи. "Блаугранас" също влоши формата си напоследък и регистрира три поражения от пет двубоя във всички турнири. Първото поражение бе с 3:2 от Айнтрахт у дома и струваше участието на испанците в Лига Европа. Другите две загуби бяха също домакински, при това срещу непретенциозни съперници - Кадис и Райо Валекано. едва в миналия кръг Барселона постигна победа на "Камп Ноу", надигравайки Майорка с 2:1.

Домакините са без Камарса и Монтоя, които лекуват травми. Гостите не могат да разчитат на Муса, Роберто, Педри, Дест, Гоназалес, Тер Щеген и Пике.

- Барса спечели пет от последните шест срещи с Бетис.

- В седем от последните осем сблъсъка бяха вкарани три и повече гола.

- Гостите са в серия от четири победи тук.

- В последните четири срещи на този стадион бяха вкарани пет или повече гола.

- Бетис победи Барселона с 1:0 през есента.

- Бетис няма равен в последните си 14 мача тук.

Очевидно е, че в Барселона вече се мисли за летния трансферен прозорец и в тима се усеща някакво успокоение, което обяснява тежката игра на каталунците. Ще помогне ли това на Бетис, който изглежда по-мотивиран? Разликата в класите между двата тима не ни позволява да бъдем категорични, но почти сигурно е, че този, който залои на гостите, отново ще остане разочарован.

Прогноза: Бетис - Барселона 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Нето
   
Алвеш
Араухо
Гарсия
Алба
Де Йонг
Бускетс
Гави
Дембеле
Обамеянг
Торес
Игелсиас
Хуанми
Фекир
Каналес
Карвальо
Родригес
Морено
Барта
Пежела
Сабали
   
Браво
 
Бетис (Мануел Пелгрини)

Обоснована прогноза: Бетис - Барселона 1:1

  Сподели
620