Барса няма да сгреши срещу Майорка


Н. Гавазов

 Барса няма да сгреши срещу Майорка

Барселона - Майорка

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 01.05.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Пабло Гонзалес

Барселона ще бъде домакин на Майорка в двубой от 35-ти кръг на Примера дивисион. Вчера Реал Мадрид спечели титлата на Испания, така че за каталунците остава утехата да завършат втори кампанията. В момента хората на Шави са трети, на точка след Севиля и на две пред Атлетико. "Блаугранас" създаде илюзията за нещо голямо след победата с 4:0 на "Сантяго Брнабеу", но тимът не проведе добре миналия месец, записвайки само две победи в шест мача. През този период тимът отпадна от Лига Европа, а също така допусна две домакински поражения в Ла Лига – срещу Кадис и Райо Валекано.

Майорка заема 16-то място, на две точки от опасната зона, което означава, че островитяните до последно ще се борят за своето оцеляване. Хората на Хавиер Агире имат само две победи в последните си пет мача, с три загуби в този период, но от друга страна се наложиха над Атлетико Мадрид, което дава надежда за спасение на тима.

Домакините имат огромни кадрови проблеми. Пике и Дембеле са под въпрос. Защитникът изпитва дискомфорт,  а французинът е с тонзилит. Освен това Нико Гонзалес е със счупен пръст, а Мингеса и Брайтват са с ковид. И всичко това на фона на намиращите се в лазарета Педри, Серхи Роберто, който трябваше да се завърне срещу Майорка, както и Умтити и Дест. Единствената добра новина е завръщането на Ансу Фати.

-         Каталунците са в серия от 8 победи срещу Майорка.

-         Те отбелязаха общо 30 гола от последните седем срещи.

-         Изминаха 14 години, откакто гостите спечелиха  на този терен.

-         Последната среща на този стадион завърши с победа 5-2 за домакините.

Барселона е фаворит в двубоя, въпреки последните неблагополучия на домакините. Да, каталунците имат огромни кадрови проблеми, но и сегашният състав на Шави е достатъчно качествен, за да вземе трите точки срещу аутсайдера.

Прогноза: Барселона – Майорка 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Майорла (Хавиер Агире)
 
Рико
   
Мафео
Валент
Раило
Оливан
Севия
Баба
Родригес
Санчес
Кубо
Пратс
Торес
Обамеянг
Траоре
Гави
Де Йонг
Бускетс
Алба
Гарсия
Араухо
Алвеш
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Майорла 2:0

  Сподели
535