Бетис и Валенсия няма да се победят в редовното време


Н. Атанасов

Бетис и Валенсия няма да се победят в редовното време

Бетис – Валенсия
Стадиона: "Ла Картауха“, Севиля
Дата: 23.04.2022 г.
Час: 23:00

Юбилейното 120-то издание в турнира за Купата на Краля в Испания противопоставя един срещу друг във финала съставите на Бетис и Валенсия. Символичните домакини имат две национални купи, докато гостите са с осем трофея.

Бетис се класира за пети път в своята история в спора за отличието. За последно "зелено-белите“ играха на финал в надпреварата през сезон 2004/05, когато спечелиха с 2:1 след продължения над Осасуна. Сега андалусци ще се стремят да затвърдят силния си сезон в Ла Лига с трофей. По пътя към решителния мач селекцията на Мануел Пелегрини отстрани Валядолид (3:0), големия градски съперник Севиля (2:1), Реал Сосиедад (4:0) и Райо Валекано (2:1 и 1:0).

Валенсия ще се опита да спечели девета Купа на Краля в своята витрина. "Прилепите“ бяха за последно на финал през сезон 2018/19, когато победиха гранда Барселона с 2:1. Сегашният финал ще бъде първи в кариерата на треньора на "лос че“ Хосе Бордалас. За да стигне до двубоя за отличието, Валенсия отстрани Картахена (2:1), Атлетико Балеарес (1:0), Кадис (2:1) и Атлетик Билбао (1:1 и 1:0).

Двата отбора никога не са играли финал за Купата на Краля един срещу друг. Залогът за Бетис и Валенсия е голям, тъй като мачът ще осмисли сезона за двата отбора и затова не е изключено двубоят да не излъчи победител в редовното време.

Прогноза: Бетис – Валенсия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
491