Барселона няма да сгреши срещу Кадис


Н. Гавазов

Барселона няма да сгреши срещу Кадис

Барселона - Кадис

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 18.04.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Сантяго Хами

Барселона и Кадис ще затворят 32-я кръг на Примера дивисион. Каталунците се опитва да удържат втората позиция в таблицата за класиране, а "пиратите" правят всичко възможно, за да запазят мястото си в елита. На пръв поглед изходът на срещата е предизвестен, но нека припомним, че "блаугранас" няма победа над този отбор след завръщането му в елита през 2020 година. Двата тима се срещнаха три пъти в този период, като Кадис записа един успех и две равенства.

Известно е, че Барса постигна значителен напредък, откакто Шави се присъедини към отбора, но последните събития отново напомниха, че все още има достатъчно проблеми. В четвъртък Барселона загуби у дома от Айнтрахт (2:3) и излетя от Лига Европа, пропускайки последната възможност да завърши сезона с трофей. Разбира се, причини могат да се намерят - ранната спорна дузпа за съперника и разбития план за игра в следствие на ранния гол, но без съмнение това беше най-лошият мач за Барса при Шави. Интересното е, че преди това каталунците имаха серия от 15 срещи без поражение. Барселона спечели пет предишни мача у дома в първенството на Испания с общ резултат 16:4.

Кадис пък е на 18-о място с 28 точки в 31 мача, на точка от спасителния бряг. Изоставането от основните конкуренти в борбата за оцеляване все още е само една точка. Кадис започна април с равенство като гост с Валенсия (0:0). Отличен резултат за гостуване, но седмица по-късно отборът на Серхио Сориано загуби у дома от Бетис (1:2). Но във всеки случай Кадис трудно може да се нарече безнадежден аутсайдер. В десет предишни мача той допусна само три поражения. А в предишните шест мача у дома Кадис имаше само една загуба. Например, през март Виляреал не можа да устои тук, а съвсем наскоро "жълтата подводница" изхвърли Байерн Мюнхен от Шампионска лига.

Домакините са без контузените Умтити, Роберто и Педри, както и без наказания Араухо. Фати и Пике са под въпрос. Гостите не могат да разчитат на Хароян и Андоне, които са в лазарета, а Алкарас е наказан.

Нека не си правим илюзии за тази среща. Барселона е фаворит и всякакъв резултат, различен от домакинска победа ще е сензация. Каталунците ще се опитат да компенсират отпадането от Лига Европа, а евентуална загуба на Реал Мадрид срещу Севиля (към момента "бланкосите" губят с 2:0) ще е допълнителен стимул да дадат всичко от себе си в двубоя.

Прогноза: Барселона - Кадис 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Кадис (Серхио Гонзалес)
 
Ледесма
   
Акапо
Густ
Ернандес
Еспино
Алехо
Мари
Еметерио
Идрисл
Негредо
Перес
Торес
Обамеянг
Дембеле
Гави
Бускетс
Де Йонг
Алба
Гарсия
Ленгле
Алвеш
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Кадис 3:1

  Сподели
430