Леванте ще измъчи Барселона


Н. Гавазов

Леванте ще измъчи Барселона

Леванте -Барселона

Стадион: "Сиудад де Валенсия", Валенсия

Дата: 10.04.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хосе Мунуера

Леванте ще приеме Барселона в мач от 31-я кръг на Примера дивисон.

Хората на Алесио Личи попаднаха в опасната зона от самото начало на турнира. 30 кръга по-късно те отново са сред тримата неудачници. Леванте заема 19-то място в таблицата за класиране, с 22 точки в своя актив - на 7 от спасителния бряг. Общо "жабите" имат 4 победи, 5 равенства и 16 поражения до тук. Те са тимът  с най-малко успехи в Лигата, както и с най-много допуснати голове - 58. В интерес на истината Леванте подобри представянето си в последните двубои. Валенсианци записаха три победи в последните си седем двубоя, а допуснаха само две поражения. Т.е. 3/4 от точковия актив бе набран в този сегмент от сезона. Тези дни в испанската преса се появи интересен анализ, според който Леванте щеше да се намира в първата половина на таблицата, ако имаше тези резултати от началото на кампанията. В миналия кръг "жабите" повалиха Виляреал с 2:0, като дубъл в мача направи Моралес.

Барселона набра чудесна форма и вече няма никакви съмнения, че отборът прогресира под ръководството на Шави. Каталунците са трети, с равен брой точки с Атлетико и изостават на три пункта от втория Севиля. Предимството на "блаугранас" е, че има мач в резерв спрямо конкурентите си. В момента Барселона се намира в серия от 6 поредни победи, като последното поражение дойде на 4 декември от Бетис. Общо каталунците записаха 10 победи от 14 мача оттогава, като в този период бяха гръмките успехи над Атлетико и Реал Мадрид. А в миналия кръг хората на Шави успяха да пречупят и Севиля с 1:0 като единственото попадение бе дело на Педри. В средата на седмицата Барселона гостува на Айнтрахт в първи мач от 1/4-финалите на Лига Европа и направи 1:1 на германска земя. Този резултат не удовлетворява отбора, според признания на играчите, но така или иначе испанците си остават фаворити за спечелване на турнира.

Фрутос, Мустафи и Касерас няма да играят за домакините. Гостите са без Депай, Дест, Ансу, Пике, Серхи Роберто и Умтити, които са контузени. Добрата новина е завръщането на Френки де Йонг и Дембеле. И двамата бяха на пейката  срещу Айнтрахт, така че са готови за днешния мач.

Барселона изглежда фаворит в сблъсъка. Букмейкърите оценяват победа на гостите с около 1/75, равенството на около 5.50 и победа за домакините е с коефициент около 6.00.

Нямаме никакви съмнения, че Барса е по-класният отбор, с по-добро качество във всяка една от линиите, а липсващите играчи имат достойни замени. Нямаме съмнения, че Шави вдъхна увереност във футболистите си, които са готови да се изправят срещу всеки. От друга страна тази среща ще е на живот и смърт за валенсианци, които се преобразиха в последните срещи. А и пътуването на каталунците до Германия дава надежда на домакините, че съперникът няма да е толкова концентриран.

Ние споделяме, че Барселона е фаворит в мача, но не и толкова категорично. Като цяло очакваме превъзходство на гостите, но нека не пренебрегваме и знака за равенство.

Прогноза: Леванте - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Алвеш
Араухо
Гарсия
Алба
Де Йонг
Бускетс
Педри
Дембеле
Обамеянг
Торес
Рожер
Моралес
Парело
Радоха
Марело
Сон
Марамон
Пощиго
Весо
Робер
   
Карденас
 
Леванте (Алесио Личи)

Обоснована прогноза: Леванте - Барселона 1:2

  Сподели
778