Анонс на 31-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Примера Дивисион

Севиля – Гранада
Дата: 08.04.2022 г.
Час: 22:00

Допреди месец Севиля беше замесен в борбата за титлата в Ла Лига, но сега не само, че вече няма шансове, а дори мястото на "рохибланкос“ в Топ 4 и в Шампионската лига вече е под въпрос. Възпитаниците на Хулен Лопетеги нямат победа в последните си четири мача, а преди по-малко от седмица отстъпиха с 0:1 на гости на Барселона. Така андалусци имат 57 точки и се свлякоха до 4-ото място в подреждането. Дилейни, Гомес и Сусо са с травми за домакините.

С гол в 94-ата минута борещият се за оцеляване тим на Гранада успя да навакса пасив от два гола за крайното 2:2 у дома срещу Райо Валекано. С добавената точка южняците се отдалечиха на три от първия от отборите под чертата, като Гранада е на 16-та позиция и има 29 пункта. Монторо, Гоналон и Ариас са аут.

Прогноза: Севиля – Гранада 3:1


Кадис – Бетис
Дата: 09.04.2022 г.
Час: 15:00

Кадис продължава да се бори всячески за оставането си в елитната дивизия. Откакто Серхио Гонсалес пое състава от атлантическия бряг, Кадис успя да се измъкне от зоната на изпадащите, а в момента "лос амарийос“ са на спасителното 17-то място и имат 28 точки. В предишния кръг Кадис устиска 0:0 на гости на Валенсия. Хосе Мари е наказан, а с контузии са Аларкон и Андоне са с контузии.

Бетис все още се надява, че ще успее да стигне до място в Топ 4 и да участва в Шампионската лига. На "вердибланкос“ им предстои и финал в турнира за Купата на Краля срещу Валенсия, така че селекцията на Мануел Пелегрини може да изпрати една особено успешна кампания. В предишния кръг севилци спечелиха с 4:1 у дома срещу Осасуна. Така Бетис вече има 53 точки и е на 5-то място. Иглесиас, Камараса и Монтоя са с травми.

Прогноза: Кадис – Бетис 2:3


Виляреал – Атлетик Билбао
Дата: 09.04.2022 г.
Час: 19:30

Виляреал пропиля нова отлична възможност да се доближи до местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири, след като в предишния кръг "жълтата подводница“ допусна трета последователна загуба далеч от дома. Този път поражението дойде на гости на последния Леванте за крайното 0:2. Възпитаниците на Унай Емери остават с 45 точки и са на 7-мо място в колоната. Пау Торес е наказан, а Морено е контузен.

Атлетик Билбао пък очаквано не допусна изненада у дома срещу Елче и спечели с 2:1. Баските имат 44 точки и са на 8-мо място в подреждането. Треньорът на "лъвовете“ Марсеилно Гарсия Торал не може да разчита на Лекуе и Агирезабала.

Прогноза: Виляреал – Атлетик Билбао 1:1


Осасуна – Алавес
Дата: 10.04.2022 г.
Час: 15:00

Колебливите изяви на Осасуна далеч от дома продължиха и в предишния кръг, когато северняците записаха трета последователна загуба в гостуване. Този път хората на Хагоба Арасате паднаха с 1:4 от Бетис. Осасуна е на 10-то място и има 38 точки. Аресо е контузен за домакините.

Четвъртата поредна загуба и общо 18-та до момента запрати Алавес на последното 20-то място в класирането. В предишния кръг баските отстъпиха с 1:4 от Атлетико Мадрид и вече нямат победа в седем последователни кръга. Риера и Карбайо са аут.

Прогноза: Осасуна – Алавес 2:1


Еспаньол – Селта Виго
Дата: 10.04.2022 г.
Час: 17:15

Новакът Еспаньол не успя да спечели в пето поредно гостуване. В предишния кръг каталунците отстъпиха с 0:1 на гости на Реал Сосиедад, като "папагалчетата“ са 12-ти и имат 36 точки. Отсъстващ за Еспаньол е Раул де Томас.

Селта пък записа трета загуба за последните си пет мача в Примера. Преди седмица "небесносините“ отстъпиха с 1:2 у дома от лидера Реал Мадрид и то след два гола от дузпи в полза на съперника. Галисийци имат 36 пункта и са 11-ти в подреждането. Майо пропуска гостуването в срещуположния край на Испания.

Прогноза: Еспаньол – Селта Виго 1:1


Елче – Реал Сосиседад
Дата: 10.04.2022 г.
Час: 19:30

Елче инкасира четири загуби за последните си пет мача в Ла Лига. В предишния кръг клубът от едноименния град отстъпи с 1:2 на гости на Атлетик Билбао и така остава с 32 точки, като е на 15-то място в колоната. Бой е аут за домакините.

Силната серия на Реал Сосиедад у дома продължи и в предишния кръг, когато баските спечелиха за четвърти пореден път. Възпитаниците на Иманол Алгуасил се наложиха с 1:0 над новака Еспаньол и новите три точки "синьо-белите“ имат 51 и са на 6-то място в колоната. Янузай е наказан, а с травми са Оярсабал, Монреал и Фернандес.

Прогноза: Елче – Реал Сосиедад 0:1


Райо Валекано – Валенсия
Дата: 11.04.2022 г.
Час: 22:00

Райо Валекано все още няма победа за 2022 г., а в предишния кръг серията без успех на "пчелите“ вече е 10 мача. Преди седмица столичани имаха аванс от два гола при гостуването си на Гранада, но допуснаха изравняване дълбоко в добавеното време за крайното 2:2. Райо е с 33 точки и заема 13-то място в подреждането. С травми за домакините са Фалкао, Савелич и Меркеланс, а Комесаня е наказан.

Валенсия пък няма загуба в Примера в пет последователни кръга. В предишния "прилепите“ завършиха 0:0 у дома срещу Кадис. Хората на Хосе Бордалас са 9-ти и имат 41 точки. Целта пред "лос че“ е да спечели предстоящия финал в турнира за Купата на Краля, където съперник е Бетис. Хил и Латоре са под въпрос са гостите.

Прогноза: Рай Валекано – Валенсия 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
659