Анонс на 27-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Примера Дивисион

Алавес – Севиля
Дата: 04.03.2022 г.
Час: 22:00

Отборът на Алавес продължава борбата за оцеляване в Ла Лига. В предишния кръг баските на два пъти повеждаха в резултата си при визитата на Хетафе, но в крайна сметка северняците завършиха при резултат 2:2. Така Алавес продължава да е в зоната на изпадащите, като заема предпоследното 19-то място и е с 21 точки, което е на четири от спасението. Аут за домакините е Ндиайе.

Севиля записа 12-ти пореден двубой без загуба в първенството. В предишния кръг "рохибланкос“ триумфираха с 2:1 в голямото градско дерби срещу Бетис. Въпреки важния успех хората на Хулен Лопетеги остават на шест точки зад лидера Реал Мадрид, като андалусци са с 54 пункта. Рекик и Сусо са контузени.

Прогноза: Алавес – Севиля 0:3


Осасуна – Виляреал
Дата: 05.03.2022 г.
Час: 15:00

Осасуна допусна втора поредна загуба и общо 10-та до момента. Този път северняците отстъпиха с 0:1 на гости на Реал Сосиедад. Възпитаниците на Хагоба Арасате остават с 32 точки и са на 11-та позиция в подреждането. Аресо е под въпрос за домакините.

Подемът на Виляреал продължава и преди седмица тимът постигна 11-ти успех за кампанията. "Жълтата подводница“ разби с 5:1 у дома новака Еспаньол. Селекцията на Унай Емери е с 42 точки и е на 7-мо място, като го делят само три пункта от Топ 4 и зона "Шампионска лига“. Алкасер е контузен за Виляреал.

Прогноза: Осасуна – Виляреал 1:2


Еспаньол – Хетафе
Дата: 05.03.2022 г.
Час: 17:15

Еспаньол няма победа вече в седем последователни кръга, а в последния от тях каталунците инкасираха трета поредна загуба далеч от дома. "Папагалчетата“ бяха разбити с 1:5 на гости на Виляреал. Новакът в Примера остава с 29 точки и е на 14-то място в подреждането. Ману е аут за Есапньол.

Хетафе записа второ поредно равенство и вече в три последователни кръга е без победа. В последния от тях клубът от покрайнините на Мадрид направи 2:2 у дома срещу намиращия се под чертата състав на Алавес. Възпитаниците на Кике Санчес Флроес са 15-ти и имат 27 точки. Куенка е наказан за Хетафе.

Прогноза: Еспаньол – Хетафе 1:1


Валенсия – Гранада
Дата: 05.03.2022 г.
Час: 19:30

Валенсия сложи край на серията от седем поредни мача без победа и в предишния кръг "прилепите“ се наложиха с 1:0 на гости на новака Майрока. "Лос че“ имат 33 точки и са на 9-то място в колоната. През седмицата играчите на Хосе Бордалас успяха да се класират за първи финал в турнира за Купата на Краля в Испания от над 20 години, след като елиминираха отбора на Атлетик Билбао, а за наставника на Валенсия това ще е първи финал в треньорската му кариера. Алдерете, Гая, Корея и Силесен са аут за домакините.

Гранада прекъсна негативната серия от пет последователни поражения, но южняците отново не спечелиха. "Рохибланкос“ направиха 0:0 у дома срещу намиращия се под чертата тим на Кадис и така вече нямат победа в осем поредни кръга. Гранада е непосредствено над зоната на изпадащите, като заема спасителното 17-то място с 25 пункта. Дуарте е наказан, а Гоналон и Ариас са с травми.

Прогноза: Валенсия – Гранада 2:0


Кадис – Райо Валекано
Дата: 06.03.2022 г.
Час: 15:00

Борещият се за оцеляване отбор на Кадис записа трето поредно равенство и вече в четири последователни кръга южняците нямат победа. Андалусци направиха 0:0 на гости на Гранада, но въпреки спечелената точка Кадис е на 18-то място и е с 21 точки. Добрите новини са, че в редиците на домакините няма отсъстващи играчи.

Райо Валекано, който през първата половина на сезона, беше приятната изненада сега е в криза. Столичани са в серия от пет поредни загуби и отделно вече в седем последователни кръга "пчелите“ са без успех. Райо Валекано е с 31 точки и е 12-ти в колоната. Меркеланс е аут.

Прогноза: Кадис – Райо Валекано 1:1


Селта Виго – Майорка
Дата: 06.03.2022 г.
Час: 19:30

Селта допусна първа загуба от пет кръга насам, след като преди седмица галисийци отстъпиха с 0:2 на гости на все още действащия шампион Атлетико Мадрид. Поражението остави "небесносините“ с 32 пункта, а Селта е на 10-та позиция в таблицата. За домакините няма отсъстващи футболисти.

Новакът Майорка инкасира трета поредна загуба и общо 12-та до момента. В предишния кръг "пиратите“ отстъпиха с 0:1 у дома от Валенсия, а в отложен двубой от програмата на Примера Майорка падна и от Реал Сосиедад с 0:2. Съставът от Балеарските острови е 16-ти и има 26 пункта, като засега е на пет от зоната на изпадащите. Руис и Грейф са аут.

Прогноза: Селта Виго – Майорка 3:1


Атлетик Билбао – Леванте
Дата: 07.03.2022 г.
Час: 22:00

Амбициозният Атлетик Билбао допусна втора поредна загуба далеч от дома, като отстъпи с изразителното 0:4 на гости на Барселона. Поражението остави "лъвовете“ с 37 точки, като хората на Марселино Гарсия Торал са 8-ми. През седмицата баските се простиха с надеждата си за триумф в турнира за Купата на Краля, след като бяха елиминирани на полуфиналите от Валенсия. Със сигурност настроението в редиците на домакините е минорно, но поне всички играчи са здрави.

Последният в класирането Леванте записа едва трета победа от началото на сезона. В предишния кръг "жабките“ се наложиха с 3:0 у дома над Елче. Въпреки победата, валенсианци са на дъното, заемайки 20-то място и са с 18 пункта, което засега е на седем от спасението. Весо, Кампаня, Постиго и Мустафи все още лекуват травми.

Прогноза: Атлетик Билбао – Леванте 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
593