Барселона ще се справи с Атлетик


Н. Гавазов

Барселона ще се справи с Атлетик

Барселона - Атлетик

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 27.02.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Гилермо Гуадра

Барселона ще бъде домакин на Атлетик в мач от 26-ти кръг на Примера дивисион. Каталунците се подобриха в последно време, но пък баските творят история, след като победиха трите гранда в рамките на два месеца. Ще имат ли сили "лъвовете" да се противопоставят на именития си съперник или този път "блаугранас" ще вземе своето?

Хората на Шави постигнаха победа с 4:1 при гостуването на  Валенсия в миналия кръг. Така каталунците са в серия от 14 мача без загуба и също така спечелиха три от последните си пет мача, а това засега им осигурява пета позиция, с 3 пункта от четвъртия Атлетико, но и два двубоя в резерв. Добре се представя Барселона и в Лига Европа, където помете Наполи с 4:2 като гост и по категоричен начин се класира за следващия кръг на турнира, където е основен фаворит за спечелването му.

Атлетик се наложи над Атлетико в среща за Суперкупата на Испания, победи Барселона в Купата на Краля, а в началото на месеца успя да се наложи и над Реал Мадрид в същия турнир, с което показа, че не бива да бъде подценяван. Не са зле нещата за баските" и в Примера дивисион - три победи от последните пет мача, с една загуба в този период. Така "лъвовете" събраха 37 точки и са осми в таблицата за класиране, на два пункта от шестия Виляреал.

Домакините не могат да разчитат на контузените Умтити, Фати, Роберто и Балде, както и на наказания Алба. Гостите са без Уилямс, който лекува травма, както и без наказания Беренгур.

Барселона е фаворит в срещата. Тимът се намира в отлична форма, в отлично състояние на духа и ще има подкрепата на трибуните. Очакванията са за резултатен мач, с голове и в двете врати, но каталунците ще вкарат повече.

Прогноза: Барселона - Атлетик 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетик (Марселино)
 
Симон
   
Маркос
Мартинес
Алварес
Беркике
Зарага
Веска
Гарсия
Муниан
Уилямс
Санмсет
Гави
Обамеянг
Торес
Педри
Бускетс
Де Йонг
Дест
Араухо
Пике
Алвеш
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Атлетик 3:1

  Сподели
819