Валенсия – Барселона: Над 2.5 гола в мача


Н. Гавазов

Валенсия – Барселона: Над 2.5 гола в мача

Валенсия - Барселона

Стадион: "Местая", Валенсия

Дата: 20.02.2022 г.

Час: 17:15 ч.

Съдия: Карлос дел Серо

Барселона ще гостува на Валенсия в мач от 25-я кръг на Примера дивисион. И двата тима са длъжници на феновете си, така че очакванията са, че футболистите ще направят всичко възможно да се реабилитират. Предположенията  за интересен двубой се допълват от факта, че в седем от последните осем срещи между тези съперници бяха отбелязани над 2.5 гола.

Валенсия влиза в мача на дванадесета позиция в класирането с много злополучна серия от резултати. "Прилепите" не могат да спечелят в шест поредни мача от първенството на Испания. В последния кръг левантийците гостуваха на аутсайдера Алавес и бяха победени с резултат 2:1, което не вдъхва доверие в отбора. Освен това хората на Хосе Бордалас нямат победа в последните си три домакинства, което създава напрежение сред феновете и те освиркваха любимците си в двубоя с Реал Сосиедад. Надеждата е, че след днешната среща "прилепите" навлизат в период на двубои с по-леки съперници, но дали ще могат да се справят с тях?

Барселона продължава да се бори за място в Шампионската лига. В момента тимът на Шави Ернандес е на шесто място в класирането с 39 точки, но има един-два мача по-малко от преките си съперници. В последния кръг каталунците играха срещу Еспаньол – срещата завърши наравно и определено предизвика разочарование, заради пропуснатата възможност да бъде победен градският съперник. Също така, не забравяйте, че в средата на седмицата Барселона изигра изтощителен мач от Лига Европа срещу Наполи и затова Шави ще трябва да извърши поне някаква ротация, тъй като реваншът срещу неаполитанците предстои скоро.

При такива условия препълненият лазарет може да се превърне в голям проблем за "блаугранас" – Умтити, Фати, Роберто, Балде, Алвеш, Пике – всички те ще пропуснат мача. Ленгле, Депай и Араухо също са под въпрос. Треньорският щаб на Валенсия няма да може да разчита на Силесен и Паулисща.

Интересни факти:

Барселона е непобедена в 15 от последните си 16 мача като гост срещу Валенсия във всички турнири.

Барселона е непобедена в последните си 8 мача като гост (Ла Лига).

Барселона е отбелязала поне 2 гола в последните си 3 мача срещу Валенсия във всички турнири.

В  последните пет мача между тези отбори бяха записани три победи на Барселона, равенство и триумф на Валенсия.

Този мач е с "нарисувано" равенство. Проблемите на Валенсия в игрови план контрастират на умората в каталунците от мача в средата на седмицата и от кадровото състояние на гостите. Въпреки всичко това, не бива да се изключва победа за Барселона. Рискът е премерен, а и коефициентът за успех на каталунците си го заслужава. Едно е сигурно обаче – голове ще има.

Прогноза: Валенсия – Барселона 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Дест
Гарсия
Мингес
Алба
Де Йонг
Бускетс
Педри
Траоре
Торес
Гави
Дуро
Гедеш
Хил
Солер
Гиамон
Фулке
Гай
Алдерете
Диакаби
Корея
   
Мамардашвили
 
Валенсия (Хосе Бордалас)

Обоснована прогноза: Валенсия - Барселона 2:3

  Сподели
442