Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион

Елче – Райо Валекано
Дата: 18.02.2022 г.
Час: 22:00

Добрата серия от пет поредни мача без загуба на Елче приключи в предишния кръг, когато тимът от едноименния град отстъпи с 0:2 на гости на устремилия се към лидерската позиция състав на Севиля. Поражението остави валенсианци с 26 точки, а Елче е на 14-то място в подреждането, като засега е на четири пункта от опасната зона. Паласиос и Бой са аут.

Новакът Райо Валекано доскоро беше сензацията на сезона в Примера, но ето че столичани нямат успех за новата календарна година. "Пчелите“ са в серия от пет поредни мача без победа, в която инкасираха четири загуби. Преди седмица Райо отстъпи с 0:3 у дома от Осасуна и вече е на 11-то място в подреждането, като остава с 31 точки. Кабрера, Посо и Меркеланс са отсъстващи.

Прогноза: Елче – Райо Валекано 1:1


Гранада – Виляреал
Дата: 19.02.2022 г.
Час: 15:00

Гранада продължава да е много неубедителен през 2022 г. Южняците нямат победа вече в шест последователни двубоя, като в серия от четири поредни загуби. Последното поражение дойде преди седмица на гости на Реал Сосиедад за крайното 0:2. Андалусци са непосредствено над зоната на изпадащите, като заемат 17-то място и са с 24 точки – с четири повече спрямо първия от отборите под чертата. Руис и Ариас пропускат предстоящия двубой.

Коравият Виляреал пък устиска 0:0 у дома срещу лидера Реал Мадрид. С добавената точка "жълтата подводница“ има 36 и е на 7-мо място в колоната. Възпитаниците на Унай Емери имат реални шансове да гонят позиция в Топ 4, която ще гарантира на тима участие в Шампионската лига. Отсъстващи за Виляреал са Морено и Коклен.

Прогноза: Гранада – Виляреал 1:3


Кадис – Хетафе
Дата: 19.02.2022 г.
Час: 19:30

Кадис направи 0:0 преди седмица у дома срещу Селта, но добавената само една точка не вдъхва спокойствие на южняците. Андалусци имат 19 пункта до момента, които им отреждат предпоследното 19-то място в класирането. Единственият контузен за "лос амарийос“ е Фали.

Слабата форма на Хетафе далеч от дома продължи и в предишния кръг. Клубът от покрайнините на Мадрид няма победа в гостуване през настоящия сезон, като преди седмица хората на Кике Санчес Флорес инкасираха драматично поражение с 3:4 на гости на Атлетико Мадрид. Така Хетафе остава с 25 точки и е на 16-то място в класирането. Аленя, Оливера и Абулай са с травми за гостите.

Прогноза: Кадис – Хетафе 0:1


Еспаньол – Севиля
Дата: 20.02.2022 г.
Час: 15:00

Новакът Еспаньол записа пети пореден двубой без победа в Ла Лига и вече в три последователни домакинства "папагалчетата“ не успяват да триумфират. В последното от тях Еспаньол определено има за какво да съжалява, тъй като изтърва успеха над градския съперник Барселона в 96-ата минута за крайното 2:2. Каталунците имат 28 точки и са на 13-то място в подреждането. Хил е наказан, а с контузия е Ману.

Севиля отново възвърна надеждите си, че може да атакува лидерското място в Примера. В предишния кръг "рохибланкос“ се наложиха с 2:0 у дома над Елче и успяха да скъсят изоставането си от Реал Мадрид на четири точки, записвайки десети последователен двубой в първенството без загуба. Възпитаниците на Хулен Лопетеги са 2-ри и имат 50 пункта. Сусо, Ламела и Навас все още лекуват травми и не са напълно възстановени.

Прогноза: Еспаньол – Севиля 1:2


Бетис – Майорка
Дата: 20.02.2022 г.
Час: 19:30

Запътилият се към групите на Шампионската лига тим на Бетис постигна 13-ти успех на сметката си до момента. В предишния кръг "зелено-белите“ очаквано се наложиха с 4:2 на гости на последния Леванте. По този начин селекцията на Мануел Пелегрини вече има 43 точки и е все така на 3-ото място в класирането. Браво и Монтоя са контузени за севилци.

Новакът Майорка постигна втора поредна победа, с която успя да се отдалечи на шест точки от зоната на изпадащите. В предишния кръг "пиратите“ сразиха с 3:2 коравия Атлетик Билбао и така вече имат 26 пункта, като са на 15-та позиция в таблицата. Аут за гостите от Балеарските острови са Диедю, Баба и Грейф.

Прогноза: Бетис – Майорка 3:1


Атлетик Билбао – Реал Сосиедад
Дата: 20.02.2022 г.
Час: 22:00

Амбициозният тим на Атлетик Билбао инкасира шеста загуба на сметката си, след като в предишния кръг "лъвовете“ отстъпиха изненадващо с 2:3 на гости на новака Майорка. В грешник за своите се превърна стражът Унай Симон, който си вкара автогол в последната минута. Така играчите на Марселино Гарсия Торал са 8-ми и имат 34 точки. Аут за голямото баско дерби са наказаният Мартинес, Капа и Де Маркос са с COVID-19, а Нико Уилиямс и Венседор са контузени.

Реал Сосиедад постигна важна победа по пътя към Топ 4 и участие в Шампионската лига. Преди седмица възпитаниците на Иманол Алгуасил записаха пети пореден мач без загуба. Този път "синьо-белите“ се наложиха с 2:0 у дома над Гранада. Реал Сосиедад има 38 точки и е на 6-та позиция в колоната. Зубелдия е наказан, а Янузай, Монреал и Фернандес са контузени за дербито.

Прогноза: Атлетик Билбао – Реал Сосиедад 1:1


Селта Виго – Леванте
Дата: 21.02.2022 г.
Час: 22:00

Селта няма загуба в Ла Лига вече в четири поредни кръга, но отделно в три последователни визити "небесносините“ са без победа далеч от дома. Преди повече от седмица галисийци направиха 0:0 срещу намиращия се в зоната на изпадащите Кадис. Селта е с 31 точки и е на 10-то място в класирането. Добрите новините за домакините са, че няма отсъстващи играчи.

Последният в класирането Леванте изигра два мача за отминалата седмица. В първия от тях "жабките“ паднаха с 2:4 у дома от Бетис, но след това, в отложен двубой от програмата на Примера, валенсианци поднесоха сензацията и надиграха с 1:0 като гости все още действащия шампион Атлетико Мадрид. Леванте остава на дъното, като има 14 точки и засега е на десет пункта от спасението. Отсъстващи за гостуването в срещуположния край на Испания са Марти, Радоя, Весо, Кампаня, Постиго и Мустафи.

Прогноза: Селта Виго – Леванте 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
508