Барселона ще спечели градското дерби


Н. Гавазов

Барселона ще спечели градското дерби

Еспаньол - Барселона

Стадион: "Корнале ел Прат", Барселона

Дата: 13.02.2021г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Алехандро Ернандес

Барселона ще гостува на Еспаньол в мач от 24-ти кръг на Примера дивисион и ще се опита да продължи победната си серия, което ще помогне на каталунците да се завърнат в топ 4. Градският съперник обаче винаги максимално се е настройвал за дербитата и е измъквал нещо когато е имал тази възможност. Последният двубой тук се проведе преди две години и завърши при резултат 2:2. Ще станем ли свидетели на повторение на онзи вълнуващ мач или символичните гости ще вземат трите точки без особено напрежение?

Еспаньол влиза в мача срещу Барселона като 13-ти в класирането и на достатъчно разстояние от опасната зона - 8 точки. Това обаче не оправдава лошата форма на "папагалите", които записаха три поражения и едно равенство. Особено неприятна е загубата от конкурента Елче, при това лошият резултат бе на "Корнела ел Прат", което е изненадващо, защото Еспаньол постигна три победи в последните си двубои тук.

Барселона от своя страна, след като загуби от Реал Мадрид в Суперкупата на Испания и загуби от Атлетик в Купата на Испания, се завърна към битките в шампионата, където борбата за място в Шампионската лига все още е в разгара си. Трябва да кажем, че колективът на Шави Ернандес се справи отлично в последните си двубои, постигайки две победи. Най-важният успех обаче е този срещу Атлетико. В тази среща каталунците буквално задушиха съперника си, а Шави надигра Диего Симеоне. В момента "блаугранас" имат 38 точки и са пети в таблицата за класиране, на пункт от Атлетико и на две точки от третия Реал Бетис.

Шави Ернандес няма да може да разчита на Умтити, Фати, Роберто, Балде и Алвеш, а участието на Ленгле, Депай и Гарсия е под съмнение. Еспаньол определено няма да разполага с Гил и най-вероятно с Калеро.

Интересни факти:

В последните седем мача на Еспаньол в Ла Лига паднаха поне 2.5 гола на среща.  

Барселона не е допуснала гол в 5 от последните си 6 мача срещу Еспаньол във всички турнири.

Барселона е непобедена в 16 от последните си 17 мача като гост срещу Еспаньол във всички турнири.

Барселона получи под 2.5 гола в последните си 4 гостувания (Ла Лига).

Еспаньол е допуснал поне 2 гола в 6 от последните си 7 мача (Ла Лига).

Барселона е непобедена в последните си 7 мача като гост (Ла Лига).

Фаворит в мача е Барселона. Няма съмнение, че Еспаньол ще излезе мотивиран и вероятно мобилизиран както никога досега, но говорейки за класа, тя е по-голяма при "блаугранас". Освен това хората на Шави са въодушевени от успеха над Атлетико, а това води до увереност, която е една от предпоставките за успех във футбола.

Прогноза: Еспаньол - Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Дест
Араухо
Пике
Алба
Френки де Йонг
Бускетс
Педри
Траоре
Торес
Гави
Вилхена
Томас
Пуадо
Мелендо
Морланес
Дардер
Педроса
Кабрера
Гомес
Видал
   
Лопес
 
Еспаньол (Висенте Морено)

Обоснована прогноза: Еспаньол - Барселона 0:2

  Сподели
426