Анчелоти: Много грешахме извън наказателното поле


Н. Гавазов

 Анчелоти: Много грешахме извън наказателното поле

62-годишният италиански треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори за поражението на Кралския клуб и отпадането от Купата на Испания от Атлетик Билбао (0:1) на 1/4-финалния етап на турнира.

"Това ни боли, защото искаме да спечелим всяко състезание, в което участваме. Спечелихме Суперкупата и имаме още два турнира, в които сме в добра позиция. Не мисля, че това поражение ще има последствия. Това поражение ни прави по-силни. Беше много трудно да се играе тук. Имахме кадрови загуби. Вярно е, че те оказваха голям натиск върху Винисиус, но това се случва, не е нищо ново.

Защо не играха Йович, Азар или Бейл? По време на мача, поради умора, Кроос трябваше да бъде заменен от Камавинга. След това все още имах възможност да правя промени в играта, но мислех да го направя в продълженията. За съжаление допуснахме гол в края на мача и нямахме време да пуснем други играчи да играят. Защо изобщо говорим за тези играчи, а не за Себайос или Карвахал? За да бъдем честни, трябва да говорим за Себайос и Валехо, които също не играха нито минута.

Основният проблем е, че Реал твърде много греши извън наказателното поле на съперника. Трябваше повече да вкарваме топката в наказателното поле. Когато получавахме топката, натискахме фланговете повече. Говорихме за това на полувремето, но нещата не вървяха по начина, по който искахме“, заяви Анчелоти.

  Сподели
457