Емери: Пике се опита да мами хората


Н. Гавазов

Емери: Пике се опита да мами хората

Старши -треньорът на Виляреал Унай Емери се изказа остро срещу защитника на Барселона Жерар Пике след мача 2:2 срещу Атлетико. В тази среща съдията отмени гол на Даниел Парехо, фиксирайки игра с ръка.

Отговаряйки на въпроса за отменения гол, Емери си спомни как съдията не отсъди дузпа срещу Барселона (1:3) в мача от първенството в Испания, след като Пике игра на ръка. Също така специалистът бе недоволен от изявленията на Пике за съдийството в мача Реал - Валенсия (4: 1).

"Моментът с Пике в този мач бе дузпа. Топката ясно докосна ръката му и ние загубихме този мач. Пике написа вчера за съдийство в друг мач. Трябва да си честен и да не объркваш хората. Вместо да млъкне, той се опита да измами хората. Не мога да кажа, че сме лоялни към VAR. Днес топката удари Парехо в бедрото, а реферът видя, че удари ръката му. Не бих свирил за това, но той свири и аз го приемам", заяви Емери.

По-рано Пике подкрепи Валенсия, която разкритикува съдийството в мача от 20-ия кръг на испанската Ла Лига с Реал Мадрид.

  Сподели
810