Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион

Майорка – Селта Виго
Дата: 10.12.2021 г.
Час: 22:00

Атлетико Мадрид допусна второ поражение за сезона във футболното първенство на Испания. Новакът Майорка изненадващо се наложи с 2:1 на гости на шампиона в среща от 16-ия кръг. След нулево първо полувреме Матеус Куня даде аванс на Атлетико с попадение в 68-ата минута. В последните десет минути обаче "дюшекчиите" допуснаха два гола. Първо Франко Русо изравни в 80-ата минута, а секунди преди края Такефуса Кубо, който е собственост на Реал Мадрид, шокира домакините. "Пиратите“ имат 19 точки и са на 12-то място в класирането. Севия, Ндиайе, Хоуп и Раийо са аут за домакините.

След две равенства и две победи Селта допусна загуба в последния си мач от Ла Лига. В него "небесносините“ отстъпиха с 1:2 у дома от Валенсия и то след обрат. Поражението остави галисийци с 16 пункта, а Селта е на 14-та позиция. Галярдо е контузен за гостите.

Прогноза: Майорка – Селта Виго 1:1


Еспаньол – Леванте
Дата: 11.12.2021 г.
Час: 15:00

Новакът Еспаньол допусна шеста загуба от началото на сезона. В предишния кръг "папагалчетата“ отстъпиха с 0:1 на гости на друг новак – Райо Валекано. Каталунците са 11-ти и имат 20 точки. Димата, Лопес и Хил са с контузии за Еспаньол.

След първите 16 кръга на сезона в Ла Лига Леванте продължа да е единственият отбор в първенството, който все още няма победа. В предишния кръг "жабките“ направиха 0:0 у дома срещу Осасуна и остават с незавидните 8 точки логично заемайки последното 20-то място. Мирамон и Постиго са под въпрос за валенсианци.

Прогноза: Еспаньол – Леванте 1:0


Алавес – Хетафе
Дата: 11.12.2021 г.
Час: 19:30

Борещият се за оцеляване състав на Алавес допусна девета загуба на сметката си до момента. Преди седмица баските отстъпиха с 1:2 от Гранада, който към момента също се очертава да се бори за мястото си в елитната дивизия. Възпитаниците на Хавиер Кайеха са с 14 точки и са на спасителното 17-то място, но са на дистанция от едва два пункта от първия от отборите под чертата. Наваро е аут за домакините.

Хетафе също ще се бори за спасение през настоящия сезон. Клубът от покрайнините на Мадрид е в серия от три поредни мача без поражение, а в последния от тях селекцията на Кике Санчес Флорес направи 0:0 у дома срещу коравия Атлетик Билбао. Въпреки спечелената точка, Хетафе остава в зоната на изпадащите и е на предпоследното 19-то място с 11 пункта. Витоло и Масиас са контузени за гостите.

Прогноза: Алавес – Хетафе 1:1


Валенсия – Елче
Дата: 11.12.2021 г.
Час: 19:30

Валенсия няма загуба в Примера в последните си пет мача, като в предишния кръг "прилепите“ прекъснаха серията от три поредни равенства и стигнаха до пълен обрат на гости на Селта за крайното 2:1. Със спечелените три точки "лос че“ събра 22 и вече е на 8-мо място в подреждането. Наставникът Хосе Бордалас не може да разчита на Корея и Паулища.

Борещият се за оцеляване състав на Елче записа едва трета победа от началото на сезона, като преди седмица се наложи с 3:1 у дома над един от основните претенденти за място в Ла Лига – Кадис. Засега валенсианци са на три пункта от опасната зона и са на 16-то място с актив от 15 точки. Пасторе, Санчес и Бигас са с травми.

Прогноза: Валенсия – Елче 3:0


Атлетик Билбао – Севиля
Дата: 11.12.2021 г.
Час: 22:00

Амбициозният отбор на Атлетик Билбао се намира в криза, тъй като баските са без победа в последните си седем мача от Ла Лига. За тази поредица от двубои "лъвовете“ направиха пет равенства и две поражение. В предишния кръг играчите на Марселино Гарсия Торал завършиха 0:0 на гости на предпоследния Хетафе. Баските са 9-ти и имат 21 точки. Виялибре, Дани и Берчиче са контузени.

Севиля надхитри Виляреал с минималното 1:0 като домакин в среща от 16-ия кръг на Ла Лига. Лукас Окампос отбеляза единственото попадение в двубоя, за да донесе девети успех до момента за "рохибланкос“. Така хората на Хулен Лопетеги се изкачиха до 2-ото място в класирането, като са с 31 точки, което е с осем зад лидера Реал Мадрид, но андалусци са и с мач по-малко. Ен-Несири и Навас са аут.

Прогноза: Атлетик Билбао – Севиля 1:2


Виляреал – Райо Валекано
Дата: 12.12.2021 г.
Час: 15:00

Севиля надхитри Виляреал с минималното 1:0 като домакин в среща от 16-ия кръг на Ла Лига. Виляреал беше тимът, който имаше повечето положения през втората част. Изключителен пропуск на Жерард Морено в 79-ата минута обаче лиши "жълтата подводница" поне от точка и допусна втора поредна загуба и общо пета до момента. Така възпитаниците на Унай Емери остават с 16 точки и за на незавидното 16-то място. Коклен и Орие са с травми за Виляреал.

Силно представящият се новак Райо Валекано постигна втора поредна домакинска победа, след като преди седмица "пчелите“ надиграха с 1:0 Еспаньол. Столичани имат 27 точки и са на 6-то място в колоната. Меркеланз е единственият отсъстващ за гостите.

Прогноза: Виляреал – Райо Валекано 1:1


Бетис – Реал Сосиедад
Дата: 12.12.2021 г.
Час: 19:30

Бетис нанесе първа загуба на Шави като треньор на Барселона. Севилци спечелиха с 1:0 гостуването си на "Камп Ноу“, а третият пореден успех в Примера изкачи "вердибланкос“ на 3-ото място в подреждането, с актив от 30 точки. Треньорът Мануел Пелегрини не може да разчита на Монтоя, Камараса и Сабали, а Браво е под въпрос.

Доскорошният лидер Реал Сосиед инкасира втора поредна загуба и общо трета в актива си. Този път баските отстъпиха с 0:2 от водача Реал Мадрид, а поражението изкара играчите на Иманол Алгуаисил и от Топ 4. В момента северняците са на 5-та позиция и имат 29 пункта. Силва, Мерино, Фернандес и Монреал са с травми за гостите.

Прогноза: Бетис – Реал Сосиедад 2:1


Кадис – Гранада
Дата: 13.12.2021 г.
Час: 22:00

Борещият се за оцеляване тим на Кадис допусна трета поредна загуба в актива си общо осма до момента. Този път андалусци отстъпиха с 1:3 на гости на Елче, а поражението остави "лос амарийос“ в опасната зона, където Кадис е 18-ти и има 12 точки. Аларкон и Хосе Мари са аут за домакините.

Гранада пък записа трети успех до момента и така клубът от едноименния град пое глътка въздух. В предишния кръг андалусци се наложиха трудно с 2:1 у дома над Алавес. "Рохибланкос“ имат 15 точки и са на 15-то място, като към момента са на три от предстоящия съперник. Аут за гостите са Рочина, Мачис, Диас, Дуарте и Лозано.

Прогноза: Кадис – Гранада 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
443