Реал с минимална, но важна победа над Билбао


FUTBOL-TV

Реал с минимална, но важна победа над Билбао

Реал Мадрид постигна четвърта поредна победа в Ла Лига. Кралския клуб се наложи с 1:0 над Атлетик Билбао в отложен мач от 9-ия кръг на шампионата на Испания

Дежурният голмайстор Карим Бензема вкара единствения гол в двубоя в 40-ата минута и вече има 35 през календарната година. Така той за пореден път се превърна в герой за своя тим. Симон изби шут по тревата на Асенсио, Модрич се опита да направи добавка, но се получи пас към Бензема, който от около метър нямаше как да пропусне.

След почивката мадридчани отстъпиха инициативата и само пропуските на "лъвовете" и добрите намеси на Тибо Куртоа запазиза мрежата на Реал суха.

Гостите стартираха агресивно второто полувреме, след като в 47-ата минута Ойер Сарага отправи опасен изстрел, но топката премина покрай десния страничен стълб. Домакините отговориха с удар на Тони Кроос от въздуха, който премина покрай левия страничен стълб.

В 60-ата минута баските имаха добра възможност да възстановят равенството, но изстрелът на Раул Гарсия бе блокиран от защитник на домакините. До края Куртоа на няколко пъти се намеси решаващо.

  Сподели
189