Клоп е основна цел на Барселона


Н. Гавазов

Клоп е основна цел на Барселона

Барселона планира да смени старши -треньора си за следващия сезон. Основният кандидат да поеме управлението на каталунците е мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, според Sport.es.

Барселона смята, че това е преходен сезон. Старши -треньорът Роналд Куман запазва доверието на ръководството, но е малко вероятно бъдещето му в Барса да продължи след 2022 г., когато изтича договорът му с клуба.

Каталунците планират да засилят две позиции за следващия сезон: централен нападател и старши -треньор. Шави винаги ще е значим за ръководството клуба, но Юрген Клоп е основната опция.

Барса ще изчака края на сезона, за да види какво могат да предложат на Клоп, за да го изкушат да се присъедини към клуба от Испания.

Алтернатива на Клоп е и друг немски специалист – мениджърът на Челси Томас Тухел. Но той има доверието в своя клуб и дългосрочен договор, което прави пристигането му малко вероятно.

Припомняме, че в момента "блаугранас" заема девета позиция в класирането на испанското първенство, като натрупа 15 точки след девет кръга.

  Сподели
415