Лично Куман иска Тилеманс в Барселона


Н. Гавазов

Лично Куман иска Тилеманс в Барселона

Полузащитникът на Лестър Юри Тилеманс може да продължи кариерата си в испанското първенство. Барселона се интересува от услугите на белгийския полузащитник, информира Mundo Deportivo.

Старши -треньорът на Барселона Роналд Куман лично иска да купи Тилеманс, който очаква да подсили състава на отбора си с функционален полузащитник. Първият приоритет за "блаугранас" бе Жоржиньо Вайналдум, но нидерландецът избра ПСЖ. Барселона също се интересуваше от Саул от Атлетико, но той се премести в Челси. Сега вниманието на скаутите на каталунския клуб се насочи към Тилеманс.

Договорът на Тилеманс с Лестър изтича през лятото на 2023 г., а преговорите за удължаване на сътрудничеството стигнаха до задънена улица. Пазарната стойност на халфа, според оценката на интернет портала Transfermarkt, е 55 милиона евро.

Тилеманс играе за Лестър от 2019 г. Преди това се състезаваше за Монако и Андерлехт. През миналия сезон във Висшата лига на Англия белгийският полузащитник изигра 38 мача, вкара шест гола и даде четири асистенции.

  Сподели
138