Агуеро: Искам титла с Барселона


Н. Гавазов

Агуеро: Искам титла с Барселона

Нападателят на Барселона Серхио Агуеро разговаря с журналисти, пред които призна, че парите не са водещата сила, която го е довела на "Камп Ноу". Също така аржентинецът заяви, че се надява да спечели титлата в Примера дивисион с новия си отбор.

"Възстановяването ми върви много добре. Не знам кога точно ще се завърна в игра, но очаквам това да се случи след няколко седмици. Предпочитам да се възстановя напълно и да не рискувам. Резултатите от последния резонанс бяха добри.

Миналата година пропуснах много мачове заради проблеми в коляното. Оперирах се през юли и се възстанових до декември, но след това прекарах COVID и нещата станаха сложни. Пеп направи отбора много силен и за мен беше трудно да се върна в основния състав.

Когато дойдох, знаех, че Барса не е в добро финансово състояние. Не ме интересуваха парите, исках да играя за Барселона. Бях наясно, че е невъзможно тук да получавам парите, които получавах в Сити, но ми бе мечта да играя тук. Преди да дойда разговарях с Лео, но не за неговия договор, не исках да го притеснявам, но той ми каза, че е на път да преподпише. Тогава бяхме на Копа Америка и когато стана ясно, че няма да остане бях в шок. Искам да изиграя добър сезон и с него да се видим на Световното първенство.

Никога не съм печелил титлата в Испания и искам да го направя. Печелил съм Суперкупата и Лига Европа, но сега искам Ла Лига и Купата на Краля, които не съм завоювал.

Няма значение дали някой вкарва 30 гола, всички трябва да си помагаме. Сега нашият голмайстор е Серхи Роберто, когато му казвам голмайстор, той  се смее. За мен няма значение колко голове ще вкарам, единственото, което ме интересува е да печелим трофеи.

Ако искаш да си титуляр, трябва да играеш добре. Тук никой няма гарантирано място в състава. Винаги трябва да играеш на 100%. Ще дам най-доброто от себе си. Със сигурност ще започна като резерва. Надявам се да изиграя възможно най-много мачове, ако съм титуляр, още по-добре", заяви Агуеро.

  Сподели
201