Валенсия е готова на всичко да защити третата позиция, но Барса не мисли така


П. Пенков

Валенсия е готова на всичко да защити третата позиция, но Барса не мисли така

Валенсия - Барселона
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 02.03.2011
Час: 23:00
Съдия: Итуралде Гонсалес

В дерби-срещата от междинния 27-и кръг от испанската Примера дивисион, един срещу друг излизат отборите на Валенсия и Барселона. През уикенда прилепите постигнаха трудна победа с 2:1 при гостуването си на Атлетик Билбао, като така подсигуриха участието си в Шампионската лига през следващия сезон, но все още нищо не приключило за четвъртия във временното класиране Виляреал, тъй като Валенсия ще трябва да срещне Барселона, а каталунците желаят единствено трите точки. Преди предстоящата среща, треньорът на домакините Унай Емери заяви, че неговия състав ще подходи "с ентусиазъм" в срещата с Барселона, като ще се опита да защитят третата позиция, тъй като жълтата подновница е само на 7 точки от тях, но и с мач по-малко.

Бруно няма да може да помогне на Валенсия във важната среща с Барселона, което означава, че Рикардо Коща ще заеме десния фланг, като преванетивна мярка. Артиз Адуриз, Давид Албейда и Начо Гонзалес продължават възстановяването си от контузиите, които получиха.

Съперникът им Барселона продължава да е господар на лидерската позиция в Примера дивисион, като през уикенд каталунците постигнаха класически успех при гостуването си на Майорка. Радостта обаче за Барса не дойде от спечелените три точки в тази среща, а от нулевото равенство на съперника им Реал Мадрид срещу Депортиво Ла Коруня. Така Барселона отново възстанови изгубената си преднина, като в момента състава на Пеп Гуардиола притежава 7 точки повече в своя актив от мадридчани.

Според последна информация на испанските медии Шави може да се появи в игра за Барселона, докато Дани Алвеш определено ще фигурира, след като изтърпя наказанието си от една среща. Хефрен Суарес поднови тренировки със състава през настоящата седмица, докато съотборниците му Карлес Пуйол и Виктор Валдес продължават да лекуват травми.

Каталунците трудно могат да спечелят трите точки на "Местая", но Барса са доказвали през годините, че когато гонят целта си, нищо не може да се изправи на пътя им. Въпреки това, прилепите трябва да защитят третата позиция, като са готови на всички за да участват в Шампионската лига през следващата кампания.

Прогноза: Валенсия - Барселона 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Валенсия:

06 февруари Валенсия - Еркулес 2:0 (Примера)
12 февруари Атлетико Мадрид - Валенсия 1:2 (Примера)
15 февруари Валенсия - Шалке 04 1:1 (Шампионска лига)
19 февруари Валенсия - Спортинг Хихон 0:0 (Примера)
27 февруари Атлетик Билбао - Валенсия 1:2 (Примера)

Барселона:

05 февруари Барселона - Атлетико Мадрид 3:0 (Примера)
12 февруари Спортинг Хихон - Барселона 1:1 (Примера)
16 февруари Арсенал - Барселона 2:1 (Шампионска лига)
20 февруари Барселона - Атлетик Билбао 2:1 (Примера)
26 февруари Майорка - Барселона 0:3 (Примера)


Досегашни срещи:

Валенсия - Барселона

165 мача
48 победи за Валенсия
41 равенства
76 победи за Барселона
Голова Разлика: 310:252 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Валенсия - 5.50
Равен - 4.00
Барселона - 1.57

Коефициенти от Offsidebet:
Валенсия - 5.70
Равен - 3.90
Барселона - 1.57

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
233