Боатенг защити Алаба за емблемата на Реал


И. Ангелов

Боатенг защити Алаба за емблемата на Реал

Джером Боатенг защити бившия си съотборник от Байерн Мюнхен Давид Алаба след като той бе заснет при представянето си да целува емблемата на новия си отбор Реал Мадрид. Жестът провокира президентът на Байерн Хърбърт Хайнер да коментира ситуацията с критика след 13-те прекарани години на Алаба в Мюнхен и 10-те титли в Бундеслигата.

Боатенг обаче сподели мнението си, че 29-годишният Алаба не е имал задни мисли:

"Всеки знае колко важен бе Байерн за Давид. Това, което направи бе в ситуацията или може би фотограф го е помолил. Не знаем. 100% той не е имал лоши намерения в съзнанието си. Не трябва да правим проблем заради това.

"Що се отнася до мен, Лион е новият ми отбор и аз никога няма да забравя Байерн и последните 10 години там. За мен всичко започва отново, но не трябва да се пренавивам. Надявам се нещо да се развие тук и да съм успешен. Ще е важно да се идентифицирам с този клуб.

"Моето време в Байерн беше много дълго за футболист в днешно време, но аз често съм говорил за промяна. Нямам търпение за Олимпик Лион, това е ново предизвикателство. Аз можех да си представя и да подновя договора си с Байерн. Но не се случи и бързо достигнах тук.

"В последните две години с Ханси Флик бяхме отлични и успяхме да спечелим отново Шампионска лига. Щастлив съм, че имах този шанс и бяхме успешни. Само футболът пише такива истории."

  Сподели
283