Нелеп автогол носи точка на Атлетико срещу Виляреал


FUTBOL-TV

Нелеп автогол носи точка на Атлетико срещу Виляреал

Шампионът Атлетико Мадрид завърши 2:2 с гостуващия Виляреал в последна среща от третия кръг на футболното първенство на Испания.

След нулево първо полувреме Ману Тригерос даде аванс на гостите с гол в 52-ата минута.  Халфът се разписа от около 15 метра след подаване на Йереми Пино и много силен удар  по въздуха, който не остави шанс на Ян Облак. Този гол ядоса отборът на Диего Симеоне, който доминираше през до този момент в мача, и само четири минути по-късно публиката на "дюшекчиите“ бе на крака. След груба грешка при изнасянето на топката от страна на гостите Анхел Кореа отне и навлезе в наказателното поле. Там аржентинецът намери непокрития Луис Суарес и голмайсторът на отбора от миналия сезон изравни.

"Жълтата подводница" отново стигна до гол - 15 минути преди края. Грешка в отбраната на Атлетико пред наказателното поле позволи топката да бъде отнета и пратена към Грьоневелд, който не сгреши за 2:1. Атлетико реагира, но и “жълтата подводница" не пропускаше възможност да уязви “дюшекчиите". 

В добавеното време Манди пусна с глава пас към вратаря Херонимо Рули, който обаче не разбра намеренията на своя съотборник и пропусна топката, която се търкулна във вратата за 2:2.

  Сподели
224