Анонс на 3-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 3-ти кръг на Примера Дивисион

Майорка – Еспаньол
Дата: 27.08.2021 г.
Час: 21:00

Майорка бързо се завърна обратно в елитната Примера Дивисион. Клубът от Балеарските острови завърши на 2-ро място през миналогодишната кампания в Сегунда. Сега целта пред "пиратите“ ще е да успеят да се утвърдят във висшия ешелон. След първите два кръга от сезона островитяните имат 4 т., след като направиха 1:1 с Бетис, а преди седмица се наложиха с 1:0 като гости Алавес.

Еспаньол бързо взе поправителния и успя да се завърне в елитната Ла Лига след само един сезон в Сегунда Дивисион. Каталунците спечелиха долния ешелон, завършвайки с 82 точки. Напълно очаквано е сега целта пред Еспаньол да бъде да не допуска отново да се стигне до изпадане. В първия ден от новия сезон каталунците направиха 0:0 на гости на Осасуна, а в предишния кръг "папагалчетата“ отново извъртяха нулево реми, но у дома срещу коравия Виляреал.

Прогноза: Майорка – Еспаньол 1:1


Валенсия – Алавес
Дата: 27.08.2021 г.
Час: 23:15

Валенсия започна новия сезон с мисълта да не допуска посредствено представяне, като това от последната кампания. Целта пред шесткратните шампиони на Испания ще е да завършат в челните позиции. В първия кръг "прилепите“ се наложиха с 1:0 у дома над Хетафе, въпреки че играха с човек по-малко цели 87 минути. Преди седмицата селекцията на Хосе Бордалас стигна до 1:1 срещу Гранада след гол от дузпа в заключителните минути на мача.

Последните два сезона Алавес беше активно замесен в борбата за оцеляване. Честите треньорски рокади също бяха често срещано явление във Витория. Хавиер Кайеха ще трябва да не допуска възпитаниците му отново да се борят за спасение, но това няма да е никак лесно. В първия кръг от сезона Алавес падна с 1:4 от гранда Реал Мадрид, а преди седмица северняците отстъпиха с 0:1 у дома от новака Майорка.

Прогноза: Валенсия – Алавес 2:0


Селта Виго – Атлетик Билбао
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 18:00

В последния сезон в Ла Лига Селта беше един от най-прогресиращите отбори в шампионата. Това се случи най-вече откакто начело на тима застана Едуардо Куде, който значително преобрази формата на "небесносините“ и наложи нова игрова схема. Селта стартира кампанията с поражение с 1:2 у дома от шампиона Атлетико Мадрид, а в предишния кръг тимът направи 0:0 на гости на Осасуна.

Един от трите отбора в историята на Ла Лига, които никога не са изпадали – този на Атлетик Билбао, завърши на 10-то място през сезон 2020/21. Пред треньора Марселино Гарсия Торал стои на дневен ред да успее отново да върне "лъвовете“ в челните позиции в Ла Лига, макар че това остава предизвикателство за специалиста, защото Атлетик изповядва философията в отбора да играят само етнически баски. В първите два кръга от новия сезон северняците направиха две равенства – 0:0 на гости на Елче и 1:1 у дома срещу Барселона.

Прогноза: Селта Виго – Атлетик Билбао 1:1


Елче – Севиля
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 20:30

Елче беше със статут на новак през миналогодишната кампания, в която клубът от валенсианската област успя да се спаси от изпадане благодарение на победите си в последните два кръга. Сега Елче ще се опита да не повтаря представянето си от последния сезон. В първия кръг валенсианци направиха 0:0 у дома с Атлетик Билбао, а преди седмица отстъпиха с 0:1 в дома на шампиона Атлетико Мадрид.

През изминалия сезон Севиля беше определян като един от водещите отбори, които са способни да нарушат хегемонията на Реал Мадрид и Барселона. В крайна сметка "рохибланкос“ не успяха да се намесят достатъчно в борбата за титлата. Сега амбициите на андалусци отново са големи, а Хулен Лопетеги разполага със състав, който е способен да го направи. Новите в Севиля са Ламела и Дмитрович. Севиля започна кампанията с класическо 3:0 у дома срещу новака Райо Валекано, а в предишния кръг се наложих драматично с 1:0 на гости на Хетафе след гол в добавеното време дело именно на новото попълнение Ламела.

Прогноза: Елче – Севиля 0:3


Реал Сосиедад – Леванте
Дата: 28.08.2021 г.
Час: 20:30

Съставът на Реал Сосиедад бе един от най-атрактивните през миналогодишното издание на Примера Дивисион. Баските дадоха заявка за Топ 4, но впоследствие последва дълга серия без победа. В крайна сметка хората на Иманол Алгуасил завършиха на 5-та позиция в крайното класиране, а и успяха да спечелят отложения финал за Купата на Краля, надигравайки големия регионален съперник Атлетик Билбао. Реал Сосиедад запази всичките си основни футболисти и очакванията към тима са, че е много вероятно отново да се намести в Топ 6. В първия кръг от сезона обаче северняците отстъпиха с 2:4 на гости на гранда Барселона, но след това се наложиха с минималното 1:0 над новака Райо Валекано.

Леванте не записа особено сполучлива кампания, но в крайна сметка валенсианци запазиха мястото си в Ла Лига. "Жабките“ завършиха сезона на 14-то място с 41 точки. В първия кръг от сезона Леванте направи 1:1 на гости на Кадис и то след допуснат гол дълбоко в добавеното време. В последния си мач от Ла Лига "жабките“ направиха голов трилър с гранда Реал Мадрид, завърши 3:3, а самият двубой премина през няколко обрата.

Прогноза: Реал Сосиедад – Леванте 3:2


Кадис – Осасуна
Дата: 29.08.2021 г.
Час: 20:30

Кадис, който през миналогодишния сезон се завърна в Примера след дълги години в долните дивизии, се представи на ниво и запази елитния си статут и за първи път отборът от атлантическото крайбрежие ще играе в два поредни сезона в Ла Лига. Клубът от пристанищния андалуски град завърши на 12-то място с актив от 44 пункта. Предвид факта, че гръбнакът на отбора се запази, селекцията на Алваро Сервера може да се цели и в позиция в първата половина на таблицата. Кадис започна кампанията с две поредни равенства от по 1:1, съответно срещу Леванте и Бетис.

Осасуна започва трети пореден сезон в Примера, а в последния северняците завършиха на 11-та позиция в крайното подреждане. Хората на Хагоба Арасате събраха 44 пункта и сега могат да се опитат да надградят в представянето си. Осасуна започна сезона с 0:0 у дома срещу новака Еспаньол, а след това пак направи нулево реми срещу Селта.

Прогноза: Кадис – Осасуна 1:0


Райо Валекано – Гранада
Дата: 29.08.2021 г.
Час: 20:30

След като прекара два последователни сезона в Сегунда Дивисион, съставът на Райо Валекано отново е сред най-добрите в Испания. Това се случи благодарение на баражите, които гарантираха място на "стършелите“ в Ла Лига. Играчите на Андони Ираола завършиха редовния сезон на 6-то място, но след това се справиха с Леганес и Жирона. Сега основната цел пред столичани ще е да се утвърдят в Примера и да не допуснат ново изпадане. Райо започна сезона с тежко поражение за крайното 0:3 на гости на коравия състав на Севиля, а след това отново отстъпи като гост, но срещу Реал Сосиедад за крайното 0:1.

Гранада се представи достойно в последния сезон в Ла Лига, като в немалка част от кампанията южняците бяха замесени в борбата за място в европейските клубни турнири. В крайна сметка обаче силите на "рохибланкос“ не стигнаха и тимът завърши на 9-та позиция с 46 точки. Южняците извъртяха 0:0 на гости на Виляреал, а след това направиха 1:1 с Валенсия.

Прогноза: Райо Валекано – Гранада 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
407