Анонс на 2-ри кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 2-ри кръг на Примера Дивисион

Бетис – Кадис
Дата: 20.08.2021 г.
Час: 22:00

Бетис постигна целта си през последния сезон и "зелено-белите“ успяха да намерят място в европейските клубни турнири. Това се случи след като севилци завършиха на 6-то място в крайното класиране с актив от 61 точки. Новите в селекцията на Мануел Пелегрини са Миранда, Сабали и Силва, а Емерсон и Манди напуснаха. В първия кръг от сезона андалусци направиха 1:1 на гости на новака Майорка.

Кадис, който през миналогодишния сезон се завърна в Примера след дълги години в долните дивизии, се представи на ниво и запази елитния си статут и за първи път отборът от атлантическото крайбрежие ще играе в два поредни сезона в Ла Лига. Клубът от пристанищния андалуски град завърши на 12-то място с актив от 44 пункта. Предвид факта, че гръбнакът на отбора се запази, селекцията на Алваро Сервера може да се цели и в позиция в първата половина на таблицата. Преди по-малко от седмица южняците стигнаха до 1:1 у дома с Леванте след гол в 97-ата минута.

Прогноза: Бетис – Кадис 3:1


Алавес – Майорка
Дата: 21.08.2021 г.
Час: 18:00

Последните два сезона Алавес беше активно замесен в борбата за оцеляване, като баските отново трябваше да треперят до заключителните кръгове, за да гарантират оцеляването си. Честите треньорски рокади също бяха често срещано явление във Витория. Хавиер Кайеха ще трябва не допуска възпитаниците му отново да се борят за спасение, но това няма да е никак лесно. В първия кръг от сезона Алавес падна с 1:4 от гранда Реал Мадрид.

Майорка бързо се завърна обратно в елитната Примера Дивисион. Клубът от Балеарските острови завърши на 2-ро място през миналогодишната кампания в Сегунда. Сега целта пред "пиратите“ ще е да успеят да се утвърдят във висшия ешелон. Новите в тима са Жауме Коста, Ндиайе и Мафео, но Будимир пък окончателно напусна. Преди седмица островитяните направиха 1:1 у дома с Бетис.

Прогноза: Алавес – Майорка 0:1


Еспаньол – Виляреал
Дата: 21.08.2021 г.
Час: 20:30

Еспаньол бързо взе поправителния и успя да се завърне в елитната Ла Лига след само един сезон в Сегунда Дивисион. Каталунците спечелиха долния ешелон, завършвайки с 82 точки, с колкото беше и съставът на Майорка, но "папагалчетата“ на треньора Висенте Морено имаха по-добра голова разлика. Напълно очаквано е сега целта пред Еспаньол да бъде да не допуска отново да се стигне до изпадане, като отборът се подсили с офанзивни футболисти като Димата и Вадийо. В първия ден от новия сезон каталунците направиха 0:0 на гости на Осасуна.

Въпреки че завърши на 7-мо място в крайното класиране, Виляреал записа успешен сезон. "Жълтата подводница“ ще играе директно в групите на Шампионската лига, защото триумфира в Лига Европа, побеждавайки във финала Манчестър Юнайтед. Фойт, Диа и Манди са новите в тима, като ядрото на отбора се запази. Виляреал стартира сезона с 0:0 у дома срещу Гранада.

Прогноза: Еспаньол – Виляреал 2:3


Гранада – Валенсия
Дата: 21.08.2021 г.
Час: 20:30

Гранада се представи достойно в последния сезон в Ла Лига, като в немалка част от кампанията южняците бяха замесени в борбата за място в европейските клубни турнири. В крайна сметка обаче силите на "рохибланкос“ не стигнаха и тимът завърши на 9-та позиция с 46 точки. Диего Мартинес вече не е треньор на Гранада, а новият наставник е Роберт Морено. Преди седмица южняците извъртяха 0:0 на гости на Виляреал.

Валенсия започва новия сезон с мисълта да не допуска посредствено представяне, като това от последната кампания. В нея "прилепите“ разочароваха и завършиха на 13-то място в крайното класиране, като бяха по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. "Лос че“ започват сезона с нов треньор в лицето на Хосе Бордалас, който пристига на "Местая“ именно от Хетафе. Целта пред шесткратните шампиони на Испания ще е да завършат в челните позиции. В първия кръг "прилепите“ се наложиха с 1:0 у дома над Хетафе, въпреки че играха с човек по-малко цели 87 минути.

Прогноза: Гранада – Валенсия 0:1


Реал Сосиедад – Райо Валекано
Дата: 22.08.2021 г.
Час: 18:00

Съставът на Реал Сосиедад бе един от най-атрактивните през миналогодишното издание на Примера Дивисион. Баските дадоха заявка за Топ 4, но впоследствие последва дълга серия без победа. В крайна сметка хората на Иманол Алгуасил завършиха на 5-та позиция в крайното класиране, а и успяха да спечелят отложения финал за Купата на Краля, надигравайки големия регионален съперник Атлетик Билбао. Реал Сосиедад запази всичките си основни футболисти и очакванията към тима са, че е много вероятно отново да се намести в Топ 6. В първия кръг от сезона обаче северняците отстъпиха с 2:4 на гости на гранда Барселона.

След като прекара два последователни сезона в Сегунда Дивисион, съставът на Райо Валекано отново е сред най-добрите в Испания. Това се случи благодарение на баражите, които гарантираха място на "стършелите“ в Ла Лига. Играчите на Андони Ираола завършиха редовния сезон на 6-то място, но след това се справиха с Леганес и Жирона. Сега основната цел пред столичани ще е да се утвърдят в Примера и да не допуснат ново изпадане. Райо започна сезона с тежко поражение за крайното 0:3 на гости на коравия състав на Севиля.

Прогноза: Реал Сосиедад – Райо Валекано 2:0


Хетафе – Севиля
Дата: 23.08.2021 г.
Час: 21:00

След като записа няколко силни сезона, в които дори участва в Лига Европа, последната кампания за Хетафе не бе сполучлива. В нея клубът от покрайнините на Мадрид трудно се спаси, като завърши на 15-то място със своите 38 точки, само на четири от опасната зона и за целия сезон отбеляза едва 28 попадения в противниковите врати. Треньорът Бордалас пое по посока Валенсия, а новият наставник на столичани е легендата на Реал Мадрид – Мичел. В първия ден от сезона Хетафе падна с 0:1 от Валенсия, въпреки че столичани бяха с човек повече на терена цели 87 минути.

През изминалия сезон Севиля беше определян като един от водещите отбори, които са способни да нарушат хегемонията на Реал Мадрид и Барселона. В крайна сметка "рохибланкос“ не успяха да се намесят достатъчно в борбата за титлата, като завършиха на 4-то място с актив от 77 точки, което беше на девет пункта от върха. Сега амбициите на андалусци отново са големи, а Хулен Лопетеги разполага със състав, който е способен да го направи. Новите в Севиля са Ламела и Дмитрович, а с тима се разделиха Хил, Вацлик и Васкес. Севиля започна кампанията с класическо 3:0 у дома срещу новака Райо Валекано.

Прогноза: Хетафе – Севиля 0:2


Осасуна – Селта Виго
Дата: 23.08.2021 г.
Час: 23:00

Осасуна започва трети пореден сезон в Примера, а в последния северняците се представиха на ниво и завършиха на 11-та позиция в крайното подреждане. Хората на Хагоба Арасате събраха 44 пункта и сега могат да се опитат да надградят в представянето си. Най-скъпото ново попълнение в редиците на Осасуна е хърватският нападател Анте Будимир. Северняците започнаха сезона с 0:0 у дома срещу новака Еспаньол.

В последния сезон в Ла Лига Селта беше един от най-прогресиращите отбори в шампионата. Това се случи най-вече откакто начело на тима застана Едуардо Куде, който значително преобрази формата на "небесносините“ и наложи нова игрова схема. Галисийци завършиха на 8-ма позиция с актив от 53 точки. Новите са Галан и Серви. Селта стартира кампанията с поражение с 1:2 у дома от шампиона Атлетико Мадрид.

Прогноза: Осасуна – Селта Виго 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
417