Барселона - Реал Сосиедад: Над 2.5 гола в мача


Н. Гавазов

Барселона - Реал Сосиедад: Над 2.5 гола в мача

Барселона - Реал Сосиедад

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 15.08.2021 г.

Час: 21:30 ч.

Съдия: Алехандро Хернандес

Барселона ще посрещне Реал Сосиедад в мач от първия кръг на Примера дивисион. През миналата година тези два тима проведоха три мача помежду си, като и трите двубоя бяха спечелени от каталунците. При това последната среща завърши с погром за баските на собствения им стадион. Ще търси ли Реал отмъщението или "блаугранас" отново ще вземе своето? И как ще изглеждат хората на Роналд Куман след катаклизмите от последните дни? Отговорът на всички тези въпроси ще получим тази вечер.

Главните битки в Барселона през последните 12 месеца се случиха в офисите на клуба и извън терена. Изглеждаше, че заминаването на Хосеп Мария Бартомеу и пристигането на Жоан Лапорта ще преобрази клуба, но уви, това не се случи. Освен това и Роналд Куман не успя да промени отбора. През миналия сезон каталунците до последно участваха в надпреварата за титлата единствено защото печелеха срещу аутсайдери и средняци. Иначе тимът два пъти отстъпи на Реал Мадрид, взе само една точка от Атлетико и безславно напусна Шампионска лига в осминафиналите на турнира.

Освен това станаха известни някои факти за финансовото състояние на "блаугранас", а то е фактически фалит на клуба. Положението е толкова сериозно, че футболистите трябваше за пореден път да намалят заплатите си, за да могат да бъдат регистрирани новите футболисти. Главната бомба пък бе хвърлена тази седмица - Лионел Меси напусна "Камп Ноу" и премина като свободен агент в ПСЖ.

Всички тези катаклизми се отразиха и на трансферната дейност на клуба - Иняки Пена и Алекс Колядо дойдоха от втория тим, Ерик Гарсия, Мемфис Депай и Серхио Агуеро пък пристигнаха като свободни агенти. На практика единственият топ трансфер е този на нидерландеца, който се взе в ръце след периода в Манчестър Юнайтед и успя да спаси кариерата си. Сега Мемфис получи още един шанс да играе за суперклуб и остава да видим, дали ще справи с тази отговорност.

Реал Сосиедад проведе забележителен минал сезон, завършвайки на пето място в таблицата за класиране. Баските дори бяха в четворката на определен етап от кампанията. Освен това хората на Иманол Алгуасил успяха да спечелят Купата на Испания - първи трофей за клуба за последните 33 години.

Лятото обаче премина анемично и клубът подписа само с Матю Райън и Диего Рико. Най-важното обаче е, че успя да запази Александър Исак. Шведът вкара 17 гола през миналия сезон и нито един от дузпа! А качествената му игра на Евро 2020 убедиха специалистите, че това е отличен футболист, който е изправен пред нови подвизи през новата кампания.

Какво да очакваме от днешния мач? Голове. Барселона по някакъв начин запази силата на атаката си, но защитата е слабото звено на тима. През миналия сезон каталунците допуснаха най-много попадения от първите пет отбора  в класирането, а и това е същата онази защита, която получи осем гола от Байерн Мюнхен. Реал Сосиедад

пък инкасира шест попадения от Барселона през пролетта, а и срещите между тези съперници винаги са се отличавали с много открит футбол, динамика и голове.

Прогноза: Барселона - Реал Сосиедад 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Сосиедад (Иманол Алгуасил)
 
Ремиро
   
Горосабел
Елустондо
Норманд
Муньос
Ияраменди
Йоренте
Гуевара
Силва
Порту
Исак
Брайтвайт
Депай
Педри
Роберто
Гризман
Бускетс
Алба
Ленгле
Пике
Дест
   
Нето
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Реал Сосиедад 3:2

  Сподели
377