Анонс на 1-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 1-ви кръг на Примера Дивисион

Валенсия – Хетафе
Дата: 13.08.2021 г.
Час: 22:00

Валенсия започва новия сезон с мисълта да не допуска посредствено представяне, като това от последната кампания. В нея "прилепите“ разочароваха и завършиха на 13-то място в крайното класиране, като бяха по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. "Лос че“ започват сезона с нов треньор в лицето на Хосе Бордалас, който пристига на "Местая“ именно от Хетафе. Целта пред шесткратните шампиони на Испания ще е да завършат в челните позиции.

След като записа няколко силни сезона, в които дори участва в Лига Европа, последната кампания за Хетафе не бе сполучлива. В нея клубът от покрайнините на Мадрид трудно се спаси, като завърши на 15-то място със своите 38 точки, само на четири от опасната зона и за целия сезон отбеляза едва 28 попадения в противниковите врати. Треньорът Бордалас пое по посока Валенсия, а новият наставник на столичани е легендата на Реал Мадрид – Мичел.

Прогноза: Валенсия – Хетафе 2:1


Осасуна – Еспаньол
Дата: 14.08.2021 г.
Час: 18:00

Осасуна започва трети пореден сезон в Примера, а в последния северняците се представиха на ниво и завършиха на 11-та позиция в крайното подреждане. Хората на Хагоба Арасате събраха 44 пункта и сега могат да се опитат да надградят в представянето си. Най-скъпото ново попълнение в редиците на Осасуна е хърватският нападател Анте Будимир.

Еспаньол бързо взе поправителния и успя да се завърне в елитната Ла Лига след само един сезон в Сегунда Дивисион. Каталунците спечелиха долния ешелон, завършвайки с 82 точки, с колкото беше и съставът на Майорка, но "папагалчетата“ на треньора Висенте Морено имаха по-добра голова разлика. Напълно очаквано е сега целта пред Еспаньол да бъде да не допуска отново да се стигне до изпадане, като отборът се подсили с офанзивни футболисти като Димата и Вадийо, които пристигат в Барселона от Анделехт и Бетис.

Прогноза: Осасуна – Еспаньол 1:0


Кадис – Леванте
Дата: 14.08.2021 г.
Час: 20:30

Кадис, който през миналогодишния сезон се завърна в Примера след дълги години в долните дивизии, се представи на ниво и запази елитния си статут и за първи път отборът от атлантическото крайбрежие ще играе в два поредни сезона в Ла Лига. Клубът от пристанищния андалуски град завърши на 12-то място с актив от 44 пункта. Предвид факта, че гръбнакът на отбора се запази, селекцията на Алваро Сервера може да се цели и в позиция в първата половина на таблицата.

Леванте не записа особено сполучлива кампания, но в крайна сметка валенсианци запазиха мястото си в Ла Лига. "Жабките“ завършиха сезона на 14-то място с 41 точки. Леванте не се е изхвърлял с трансферни суми за нови играчи, като най-сериозното име, което пристига в тима, е Роберто Солдадо.

Прогноза: Кадис – Леванте 1:1


Майорка – Бетис
Дата: 14.08.2021 г.
Час: 20:30

Майорка бързо се завърна обратно в елитната Примера Дивисион. Клубът от Балеарските острови завърши на 2-ро място през миналогодишната кампания в Сегунда. Сега целта пред "пиратите“ ще е да успеят да се утвърдят във висшия ешелон. Новите в тима са Жауме Коста, Ндиайе и Мафео, но Будимир пък окончателно напусна.

Бетис постигна целта си през последния сезон и "зелено-белите“ успяха да намерят място в европейските клубни турнири. Това се случи след като севилци завършиха на 6-то място в крайното класиране с актив от 61 точки. Новите в селекцията на Мануел Пелегрини са Миранда, Сабали и Силва, а Емерсон и Манди напуснаха.

Прогноза: Майорка – Бетис 1:3


Севиля – Райо Валекано
Дата: 15.08.2021 г.
Час: 23:15

През изминалия сезон Севиля беше определян като един от водещите отбори, които са способни да нарушат хегемонията на Реал Мадрид и Барселона. В крайна сметка "рохибланкос“ не успяха да се намесят достатъчно в борбата за титлата, като завършиха на 4-то място с актив от 77 точки, което беше на девет пункта от върха. Сега амбициите на андалусци отново са големи, а Хулен Лопетеги разполага със състав, който е способен да го направи. Новите в Севиля са Ламела и Дмитрович, а с тима се разделиха Хил, Вацлик и Васкес.

След като прекара два последователни сезона в Сегунда Дивисион, съставът на Райо Валекано отново е сред най-добрите в Испания. Това се случи благодарение на баражите, които гарантираха място на "стършелите“ в Ла Лига. Играчите на Андони Ираола завършиха редовния сезон на 6-то място, но след това се справиха с Леганес и Жирона. Сега основната цел пред столичани ще е да се утвърдят в Примера и да не допуснат ново изпадане.

Прогноза: Севиля – Райо Валекано 3:0


Виляреал – Гранада
Дата: 16.08.2021 г.
Час: 21:00

Въпреки че завърши на 7-мо място в крайното класиране, Виляреал записа успешен сезон. "Жълтата подводница“ ще играе директно в групите на Шампионската лига, защото триумфира в Лига Европа, побеждавайки във финала Манчестър Юнайтед. Фойт, Диа и Манди са новите в тима, като ядрото на отбора се запази.

Гранада се представи достойно в последния сезон в Ла Лига, като в немалка част от кампанията южняците бяха замесени в борбата за място в европейските клубни турнири. В крайна сметка обаче силите на "рохибланкос“ не стигнаха и тимът завърши на 9-та позиция с 46 точки. Диего Мартинес вече не е треньор на Гранада, а новият наставник е Роберт Морено.

Прогноза: Виляреал – Гранада 2:0


Елче – Атлетик Билбао
Дата: 16.08.2021 г.
Час: 23:00

Елче беше със статут на новак през миналогодишната кампания, в която клубът от валенсианската област успя да се спаси от отпадане благодарение на победите си в последните два кръга. Така хората на Фран Ескриба събраха 36 точки завършиха на спасителното 17-то място, с два пункта повече спрямо Уеска. Сега Елче ще се опита да не повтаря представянето си от последния сезон.

Един от трите отбора в историята на Ла Лига, които никога не са изпадали – този на Атлетик Билбао, завърши на 10-то място през сезон 2020/21. Със сигурност тази позиция за един от най-емблематичните испански отбори е незадоволителна, а и двата загубени финала в турнира за Купата на Краля в рамките на по-малко от месец със сигурност допълнително оказаха влияние в представянето на северняците. Пред треньора Марселино Гарсия Торал стои на дневен ред да успее отново да върне "лъвовете“ в челните позиции в Ла Лига, макар че това остава предизвикателство за специалиста, защото Атлетик изповядва философията в отбора да играят само етнически баски.

Прогноза: Елче – Атлетик Билбао 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
478