Валенсия приема последния кошмар на Барса


П. Пенков

Валенсия приема последния кошмар на Барса

Валенсия - Спортинг Хихон
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 19.02.2011
Час: 19:00
Съдия: Клос Гомес

В двубой от 24-я кръг от испанската Примера дивисион Валенсия приема Спортигн Хихон на стадион "Местая". Прилепите се представиха добре в осминафиналната си среща от Шампионската лига, като завърши наравно 1:1 срещу Шалке пред собствена публика. Реваншът се очаква да бъде труден за състава на Унай Емери, тъй като допуснаха гол на "Местая", който може да се окаже важен при крайния резулат на "Фелтинс Арена". Валенсия заема добрата трета позиция във временното класиране в испанската Примера дивисион, като разликата между втория Реал Мадрид е цели 10 точки, а между лидера Барселона 15 точки. Съставът на Унай Емери е доволен от представянето си в първенството, като тима спечели седем от последните си осем срещи.

Валенсия няма проблеми в новоконтузени футболисти след равенството срещу Шалке от Шампионската лига. Давид Албелда се завръща в състава, след като беше наказан за европейската сцена, докато състоянието на Мариус Станкевичус и Мигел Моя е под въпрос.

Спортинг Хихон може да се каже, че са един от устойчивите отбор в Примера, тъй като все още успяват да се задържат на позиция извън зонатана изпдащите, така че не бива да бъде подценен от Валенсия. В момента Хихон са 16-ти във временното подреждане, като са само на точка от Осасуна, която се намира в опасната зона. В последните няколко седмици Спортинг беше един от най-опасните отбори в лигата, тъй като постигна четири последвателни победи, чиито край беше сложен при загубата им с 3:0 от Атлетик Билбао. В последният изигран кръг тима успя да препъне и лидера във временното подреждане и борещия си за шампионската титла - Барселона, като спечели точка след 1:1 на "Ел Молиньон" срещу каталунците.

Треньорът на Споринг Хихон Мануел Пресиадо е известен с това, че обича да изненадва съперниците си, като залага на различен подход във всяка среща. Героят Давид Барал, който отбеляза срещу Барселона през миналия уикенд, е наказан. Грагори Арнолин, който туко що се завърне от наказание, вероятно ще се включи в игра, но това не се отнася и за Алберто Лора. Себастиан Егурен пък успя да се възстанови от контузията в рамото си.

Съставът на Унай Емери показва прекрасна игра и вероятно ще си спечели трите точки и срещу Спортинг Хихон, който само преди седмица препъна лидера Барселона.

Прогноза: Валенсия - Спортинг Хихон 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Валенсия:

22 януари Валенсия - Малага 4:3 (Примера)
31 януари Расинг Сантандер - Валенсия 1:1 (Примера)
06 февруари Валенсия - Еркулес 2:0 (Примера)
12 февруари Атлетико Мадрид - Валенсия 1:2 (Примера)
15 февруари Валенсия - Шалке 04 1:1 (Шампионска лига)

Спортинг Хихон:

15 януари Спортинг Хихон - Еркулес 2:0 (Примера)
23 януари Спортинг Хихон - Атлетико Мадрид 1:0 (Примера)
29 януари Майорка - Спортинг Хихон 0:4 (Примера)
05 февруари Атлетик Билбао - Спортинг Хихон 3:0 (Примера)
12 февруари Спортинг Хихон - Барселона 1:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Валенсия - Спортинг Хихон

75 мача
34 победи за Валенсия
21 равенства
20 победи за Спортинг Хихон
Голова Разлика: 125:83 за Валенсия


Коефициенти от bet365:
Валенсия - 1.44
Равен - 4.33
Спортинг Хихон - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137