Шави обясни защо два пъти отказал на Барса


И. Ангелов

Шави обясни защо два пъти отказал на Барса

Легендата на Барселона Шави обясни защо все още не е приел офертата на клуба да се завърне като треньор. В миналото на два пъти каталунците потърсиха Шави за да поеме клуба, но той отказа като продължи да се обучава в професията в Катар с Ал Сад.

"За щастие или нещастие, аз два пъти отказах на Барса, все по различни причини - семейство, професионални причини, договори...

"И разбира се, това беше много трудно защото аз съм фен на Барселона, но времето не беше подходящо. Каквото трябва да се случи ще се случи. Ще преценим ако има предложение и ще решим. Преди години имах оферти, но не беше правилното време. Барселона дойде и не беше времето, а и нямаше нищо спешно. 

"Шаби Алонсо каза онзи ден, че иска да тренира отбори по свой начин и аз мога да се припозная в тези думи. Когато кацна в Барселона обичайно хората ме чакат на летището и веднага започват съобщенията. Питат ме 'Не са ли ти казали нещо?' - Ами не, защото те си имат треньор в лицето на Куман и той трябва да бъде уважаван. На второ място аз и не бързам за тази работа."

  Сподели
259