Реал с героична победа срещу Еспаньол


Л. Михайлов

Реал с героична победа срещу Еспаньол

Реал Мадрид постигна трудна победа с 1:0 над Еспаньол в среща от 23-тия кръг на Примера. Отборът на Жозе Моуриньо игра цял мач с човек по-малко след като Икер Касияс бе изгонен във втората минута. С тази победа „белия балет" съкрати преднината на водача в класирането Барселона на пет точки и запази реални шансове за титлата.

Двубоят започна шоково за "лос бланкос", които останаха с 10 футболиста още във 2-ата минута. Стражът Икер Касияс спъна на границата на пеналта откъсващия се Калехон и за нарушението получи директен червен картон. „Специалния" реагира на неблагоприятната ситуация като извади Ди Мария и на негово място пусна в игра резервния вратар Антонио Адан.

Въпреки численото предимство на противника домакините успяха да отбележат решаващия гол в двубоя в 24-ата минута.  Защитникът Марсело бе изведен в удобна позиция, стреля от малък ъгъл, а вратарят Камени не се намеси добре и топката се оплете в мрежата.

От тук до края на двубоя столичани се прибраха в своята половина и показаха добре организирана игра в защита, устоявайки на каталунските набези до последния съдийски сигнал. Напред бързите Роналдо и Йозил тормозеха Еспаньол при всяка възможност. Новото попълнение Емануел Адебайор започна като титуляр и получи две страхотни възможности в самия край на срещата, но въпреки страхотните извеждания, които получи от Роналдо, тогоанецът на два пъти не успя да преодолее стража на каталунците.

  Сподели
129