Реал Мадрид ще доближи Барселона


П. Пенков

Реал Мадрид ще доближи Барселона

Еспаньол - Реал Мадрид
Стадион: "Корнела Ел Прат", Барселона
Дата: 13.02.2011
Час: 22:00
Съдия: Матеу Лахос

В среща от 23-я кръг от испанската Примера дивисион Еспаньол приема Реал Мадрид на стадион "Корнеля ел Прат". Домакните Еспаньол са шести във временното класиране с актив от 37 точки, само на точка от петия Атлетик Билбао о на цели 8 от Виляреал. Преди седмица съставът на Маурисио Почетино загуби с 3:2 гостуването си на Алмерия, като това беше втората поредна загуба за тима, след като в началото на настоящия месец претърпя поражение с 0:1 при домакинството си на жълтата подвоница.

Мениджърът на Еспаньол Маурисио Почетино няма да може да разчита на ключовия си нападател Пабло Освалдо, поради контузия. Верду и Серхио Гарсиа се възстановиха от стомашните си проблеми, а Камени се оттърси от сложен проблем в бедрения си мускул и ще може да заеме мястото си в състава. Иван де ла Пена и Фелипе Матиони са аут с контзуии.

Съперникът им Реал Мадрид ще се опита да смали разлика с лидера Барселона, който вчера "стъпи накриво" при визитата си на Спортинг Хихон, завършила при равенство 1:1. Така разлика между два тима стана 8 точки, но мадридчани все още не са изиграли срещата си в този кръг, като при евентуална победа на белия балет, те ще се приближат на 5 точки от каталунците. Преди две седмици Реал Мадрид си осигури участие на финала на Купата на Краля, след като победи Севиля с общ резулат от 3:0. Така съставът на Жозе Моуриньо ще се изправи срещу Барселона в пряк двубой за Купата. В последният изминал кръг от първенството Реал Мадрид победи Реал Сосиедад на собствения си "Сантяго Бернабеу" с 4:1, като така се опита да се реваншира на феновете си за загубата срещу Осасуна в края на месец януари.

Добрата новина за треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо е, че всичките 13 играчи се завърнаха от контролните срещи на националните си отбори без травми и контузии и проведоха тренировките със състава. Йержи Дудек и Гонсало Игуаин остават аут, поради контузии, докато Серхио Рамос се завръща в игра след изтърпяно наказание, а Пепе е в добра физическа форма, след като поднови тренировъчни занимания през миналата седмица.

Първата среща между тези два отбора, през настоящата кампания, завърши с класическа победа за мадридчани, но сега Еспньол е готов да се противопостави на съперника си.

Прогноза: Еспаньол - Реал Мадрид 2:3

Последни 5 изиграни срещи:

Еспаньол:

09 януари Еспаньол - Реал Сарагоса 4:0 (Примера)
15 януари Севиля - Еспаньол 1:2 (Примера)
23 януари Хетафе - Еспаньол 1:3 (Примера)
30 януари Еспаньол - Виляреал 0:1 (Примера)
05 февруари Алмерия - Еспаньол 3:2 (Примера)

Реал Мадрид:

23 януари Реал Мадрид - Майорка 1:0 (Примера)
26 януари Севиля - Реал Мадрид 0:1 (Купа на Краля)
30 януари Осасуна - Реал Мадрид 1:0 (Примера)
02 февруари Реал Мадрид - Севиля 2:0 (Купа на Краля)
06 февруари Реал Мадрид - Реал Сосиедад 4:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Еспаньол - Реал Мадрид

154 мача
36 победи за Еспаньол
30 равенства
88 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 329:185 за Реал Мадрид


Коефициенти от bet365:
Еспаньол - 7.00
Равен - 4.33
Реал Мадрид - 1.44

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145