Анонс на 37-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 37-ми кръг на Примера Дивисион

Алавес – Гранада
Дата: 16.05.2021 г.
Час: 19:30

Отборът на Алавес постигна изключително ценен успех в борбата за оцеляване, след като в междинния кръг баските се наложиха с 2:0 като гост на новака Елче, който е пряк конкурент за място в елитната дивизия. Победата е първа за "синьо-белите“ при гостуване от ноември миналата година, когато сензационно се наложиха над Реал Мадрид. Така северняците имат 35 точки и са на 15-то място, но са само на четири пункта от опасната зона.

Гранада доиграва сезона. Южняците бяха близо до това да се преборят за място в Лига Европа, но не успяха да се справят с оспорваната конкуренция. В междинния кръг играчите на Диего Мартинес бяха разбити с 1:4 у дома от защитаващия титлата си гранд Реал Мадрид, а след поражението андалусци са 10-ти с 45 пункта. Кенеди, Вайехо, Нева и Мила са под въпрос.

Прогноза: Алавес – Гранада 1:1


Бетис – Уеска
Дата: 16.05.2021 г.
Час: 19:30

Бетис няма загуба вече в девет последователни срещи, като за тази поредица от двубои "зелено-белите“ записаха едва две победи и цели седем равенства. През седмицата хората на Мануел Пелегрини изтърваха успеха в края, завършвайки 1:1 на гости на последния Ейбар. Севилци са 5-ти с 55 точки. Монтоя е наказан за домакините.

Борещият се за оцеляване новак Уеска постигна втора поредна домакинска победа, след като през седмицата клубът от провинция Арагон се справи с коравия Атлетик Билбао за крайното 1:0. Преди двубоите от предпоследния кръг Уеска се намира на спасителното 17-то място с актив от 33 пункта, което обаче е само с две точки повече спрямо първия от отборите под чертата. Инсуа е аут за гостите.

Прогноза: Бетис – Уеска 2:1


Кадис – Елче
Дата: 16.05.2021 г.
Час: 19:30

Кадис, който е със статут на новак през настоящия сезон, изпълни целта си, която бе да не допусне изпадане в Сегунда Дивисион. Отборът от Атлантическия бряг се намира на 12-та позиция с 43 пункта и спокойно доиграва кампанията. В междинния кръг "лос амарийос“ отстъпиха с 2:3 на гости на Осасуна. Акапо, Кала, Санчес и Фернандес са аут за домакините.

Елче все още таи надежди, че ще успее да се спаси, макар и шансовете на тима да намаляват. Новакът е в серия от три последователни загуби, като последната от тях бе допусната у дома, с 0:2 от Алавес, който е пряк конкурент за място в Ла Лига. Елче е на предпоследното 19-то място и има 30 точки, като към момента е на три от спасението. Мохика е контузен за гостите.

Прогноза: Кадис – Елче 1:0


Хетафе – Леванте
Дата: 16.05.2021 г.
Час: 19:30

Хетафе е в серия от три поредни загуби, като бъдещето на отбора в Примера Дивисион продължава да е под въпрос. Клубът от покрайнините на Мадрид има една единствена победа за последните си десет мача в първенството. В междинния кръг Хетафе отстъпи с 0:1 от Селта. Така играчите на Хосе Бордалас са 16-ти с 34 точки и са на три от зоната на изпадащите. Кучо е аут за домакините.

След като беше в негативна серия от четири поредни загуби, сега Леванте записа две последователни ремита в Ла Лига. Последното от тях бе особено зрелищно и на практика с него "жабките“ отказаха Барселона от борбата за титлата в Испания след 3:3 у дома. Валенсианци са 13-ти и имат 40 точки, като доиграват спокойно сезона. Радоя и Вукчевич са с травми за Леванте.

Прогноза: Хетафе – Леванте 2:1


Реал Сосиедад – Валядолид
Дата: 16.05.2021 г.
Час: 19:30

Реал Сосиедад инкасира втора поредна загуба далеч от дома, след като през седмицата баските отстъпиха с 1:2 от запътилия се към титлата състав на Атлетико Мадрид. Поражението остави хората на Иманол Алгуасил с 56 точки, като "синьо-белите“ запазват заеманото от тях 5-то място в подреждането. Мерино и Муньос са контузени за северняците.

Валядолид все по-уверено се запътва към Сегунда Дивисион. "Виолетовите“ са без победа вече в десет последователни мача, а в междинния кръг допуснаха втора поредна загуба, отстъпвайки с 0:2 от Виляреал. Така кастилци са в зоната на изпадащите, като заемат 18-ото място и са с 31 пункта, като са на две точки от спасението. Орелана е аут за гостите.

Прогноза: Реал Сосиедад – Валядолид 3:1


Валенсия – Ейбар
Дата: 16.05.2021 г.
Час: 19:30

Слабата форма на Валенсия далеч от дома продължи и през седмицата, когато отборът записа девето поредно гостуване без успех. Този път "прилепите“ отстъпиха с 0:1 от Севиля. "Лос че“ изпраща много слаб сезон за амбициите си, като в момента е на 14-то място с 39 точки.

След две поредни победи, които възродиха надеждите за оцеляване на Ейбар, отборът завърши 1:1 през седмицата у дома срещу Бетис. Въпреки че стигнаха до точката в самия край на мача, тя може да се окаже недостатъчна в борбата за спасение на "оръжейниците“. Баските са на последното 20-то място и имат 30 пункта, като засега са на три от спасението. Позо е единственият контузен.

Прогноза: Валенсия – Ейбар 3:2


Виляреал – Севиля
Дата: 16.05.2021 г.
Час: 19:30

Виляреал записа очаквана победа през седмицата, когато "жълтата подводница“ се справи с 2:0 на гости на борещия се оцеляване състав на Валядолид. Възпитаниците на Унай Емери са 7-ми с 55 точки, като мястото на отборът със сигурност ще играе в европейските клубни турнири наесен, но ако спечели финала в Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед – Виляреал ще си гарантира място в Шампионската лига. Чукуезе и Фойт са аут за домакините.

Севиля записа минимална победа с 1:0 у дома над Валенсия. "Рохибланкос“ можеха да се преборят дори за титлата в Примера, но не успяха да спечелят предходните си два двубоя. Възпитаниците на Хулен Лопетеги са все така на 4-то място, като в момента имат 74 пункта.

Прогноза: Виляреал – Севиля 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
246