Барселона ще пречупи Атлетико


Н. Гавазов

Барселона ще пречупи Атлетико

Барселона - Атлетико

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 08.05.2021 г.

Час: 16:15 ч.

Съдия: Антонио Матеу

Барселона посреща Атлетико Мадрид в централен мач от 35-я кръг на Пример дивисион. Краят на сезона в елита на Испания обещава да бъде много драмaтичен – както в дъното на таблицата, така и на върха. Нашият поглед в случая е насочен към двубоя на "Сантяго Бернабеу", където първият и третият в таблицата за класиране ще премерят сили. Въпросът за титлата няма да бъде решен след този мач и най-вероятно интригата около първото място ще се задълбочи, което обяснява и характера на срещата– всяка загубена точка може да се окаже фатална за амбициите на отборите.

Барселона проведе девет мача след отпадането си от Шампионска лига, записвайки седем победи и две загуби. В този период хората на Роналд Куман спечелиха Купата на Испания, но огромна тежест върху мястото на тима в таблицата за класиране оказват двете поражения. Ако препъването срещу Реал Мадрид е обяснимо, то остава истинска мистерия провалът срещу Гранада. И това при положение, че успех на Барселона щеше да ги изпрати на първото място в класирането. Все пак трудната победа срещу Валенсия и грешките на конкурентите върна "блаугранас" в играта и в момента те са на две точки от лидера Атлетико и с равен актив с Реал Мадрид.

Април месец се оказа лош за Атлетико, което пък доведе до сегашната ситуация в таблицата за класиране. Гостуването на Севиля завърши със загуба, а след това бяха загубени две точки и срещу Бетис. Двете победи над Ейбар и Уеска успокоиха ситуацията, но след това последва поражение срещу Атлетик, което накара Диего Симеоне да каже, че хората му отстъпват в психологически план. В миналия кръг "дюшекчиите" трудно победиха Елче с 1:0 и така запазиха преднината си от два пункта пред конкурентите.

Барселона е с традиционните си кадрови проблеми – Коутиньо и Фати са контузени, а Брайтвайт не е готов за мача. Гостите са без Хименес и Лоди.

-         Атлетико е без загуба в последните три мача тук

-         Само една от последните пет срещи завърши наравно

-         И двата отбора вкараха в два от последните си три двубоя

Атлетико винаги е играл тактически срещу Барселона, с по-дефанзивни действия в средата на терена и разчитайки повече на контраатаки. Едва ли ще видим нещо по-различно от предишните мачове между тези отбори – вероятно Барселона повече ще владее топката и повече ще атакува, докато столичани ще се опитват да изненадат съперника. В тази връзка не бива да очакваме много голове, така че опцията под 2.5 гола в мача изглежда напълно реална. Също така не може да не се доверим на Лионел Меси, който е обичаният заподозрян за огорчаване на съперниковия вратар. И последно, напълно е възможно двубоят да завърши без победител, но ако погледнем по-внимателно представянето на двата отбора, ще видим, че Атлетико наистина отстъпва на Барселона в психологическо отношение, а и пейката на "дюшекчиите" не е достатъчно дълга, за да осигури комфорта в края на толкова наситения сезон.

Прогноза: Барселона – Атлетико 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Савич
Хименес
Хермосо
Трипиер
Йоренте
Коке
Лемар
Караско
Суарес
Кореа
Меси
Гризман
Алб
Педри
Бускетс
Де Йонг
Роберто
Ленгле
Пике
Араухо
   
Тер Щеген
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Атлетико 1:0

  Сподели
255