Айнтрахт Франкфурт и Реал Мадрид могат да разменят играчи


Н. Гавазов

Айнтрахт Франкфурт и Реал Мадрид могат да разменят играчи

Реал Мадрид и Айнтрахт Франкфурт могат да обменят нападатели през летния трансферен прозорец.

Според Sport Bild, нападателят на германския тим Андре Силва, който се представи добре през този сезон, би искал да продължи кариерата си в Испания. "Бланкосите" се интересуват от португалеца и може да го купят, включително в сделката да бъде включен Лука Йович, който играе за Айнтрахт под наем. Ако сделката приключи, се очаква Кралският клуб да продаде сърбина на германския клуб за 20 милиона евро и да купи Силва за 40 милиона евро.

Йович играе за Айнтрахт Франкфурт от 2017 до 2019 г. под наем от Бенфика. След това немският клуб го купи за 22 милиона евро и го препродаде на Реал за 63 милиона евро. Миналата зима Франкфурт отново нае сръбския футболист. През този сезон 23-годишният нападател е изиграл 16 мача в германската Бундеслига и вкара 4 гола.

Силва започва кариерата си в Порто, преди да бъде привлечен от Милан през 2017 г. Сумата на трансфера бе € 38 млн. От италианския отбор той отиде под наем в Севиля, а през 2019 г. премина в Айнтрахт Франкфурт. Миналата година "орлите" откупиха договора му. През този сезон 25-годишният нападател изигра 29 мача в Бундеслигата, вкара 25 гола (6 от дузпа) и е даде 4 асистенции.

  Сподели
117