Барселона разчитала на Суперлигата, за да подпише с Меси


Н. Гавазов

Барселона разчитала на Суперлигата, за да подпише с Меси

Барселона е принудена да започне да търси нов източник на финансиране на клуба, след като не успя да получи 350 милиона евро заради краха на Европейската Суперлига. С тези пари ръководството планираше, наред с други неща, да поднови договора  с аржентинския нападател Лионел Меси, съобщава ESPN.

Според източника,  ръководството ще използва парите, които очаква да получи от Суперлигата, за да удължи договора с нападателя Лионел Меси, да изплати просрочените заплати и евентуално да се бори за нападателите Ерлинг Холанд или Неймар. Барса бе един от 12-те клуба основатели на Суперлигата и въпреки че потвърди ангажимента си към проекта миналия четвъртък, клубовете бяха принудени да признаят, че състезанието едва ли ще започне скоро.

Клубът е принуден да преговаря с инвестиционни фондове от САЩ, Азия и Европа за заем с изгоден план за погасяване. Клубът обмисля и продажбата на правата върху името на стадиона "Камп Ноу", идея, предложена от предишния Борд на директорите. Ръководството също така подготвя планове за действие при извънредни ситуации, като проучване на възможността за продажба на дела си в Barca Corporate, дъщерно дружество, в което се намират Barca Academy, Barca Innovation Hub, Barca Licensing and Merchandising (BLM) и Barca Studios. Друг изход от настоящата дупка на дълга клубът вижда в продажбата на редица играчи и намаляването на фонда за заплатите.

Според последните съобщения от клуба, общият дълг на Барселона е повече от 1 милиард евро.

  Сподели
134