Меси помогна на Барса за успеха над Хетафе (видео)


FUTBOL-TV

Меси помогна на Барса за успеха над Хетафе (видео)

Барселона продължава свирепата битка за титлата в Испания с домакински успех с 5:2 над Хетафе в мач от 31-вия кръг. Отново най-полезен за каталунците бе Лионел Меси, който изигра поредния си прекрасен мач и се отличи с два гола и асистенция за успеха. Така Меси реализира поне 25 гола във всеки от последните 12 сезона.

С попаденията, аржентинецът стана единственият играч, който вкара поне 25 гола през последните 12 сезона в топ 5 първенствата. Само през 2021 г. той е реализирал 22 гола и 8 асистенции.

Каталунците започнаха мача във вихрено темпо, след като още в 4-та минута Лионел Меси нацели горната греда на Давид Сория след удар от средна дистанция. Четири минути по-късно вече пощада нямаше. Аржентинският гений получи пас в наказателното поле, създаде си пространство за удар и препарира Сория за 1:0. 

Каталунците успяха да съхранят аванса си едва до 12-ата минута, когато равенството бе възстановено. След центриране отляво Анхел Родригес успя да отклони топката. Последва рикошет в тялото на Клеман Лангле, след който се озова в мрежата на Марк-Андре тер Стеген – 1:1

Гостите стояха стабилно до 28-ата минута, когато и те си вкараха автогол. Той бе още по-нелеп от този на Лангле, защото Шакла не видя, че Сория е излязъл малко напред и се опита да му върне топката, но го направи твърде силно и Барса отново поведе.

Пет минути по-късно нов удар на Меси се отби от гредата, но при добавката аржентинецът вкара от малък ъгъл и удвои преднината на Барселона.

В 67-ата минута Енес Юнал бе препънат от Роналд Араухо в наказателното поле. Стигна се до намесата на ВАР.  Реферът видя, че има всички основания за 11-метров наказателен удар и посочи бялата точка, а Юнал преодоля Тер Стеген и върна интригата.

Две минути преди края на редовното време остана време за нова проява на Меси, Този път той качи топката на главата на резервата Роналд Араухо, който не сбърка, за да покачи на 4:2, а Антоан Гризман оформи крайното 5:2 от дузпа. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
290