Реал се поздрави с 4:1 над Сосиедад


Л. Михайлов

Реал се поздрави с 4:1 над Сосиедад

Реал Мадрид разгроми Реал Сосиедад с 4:1 на "Сантиаго Бернабеу" в мач от 22-ия кръг на Примера. Отборът ръководен от Жозе Моуриньо продължава да е втори, но с тази победа скъси преднината на лидера Барселона на седем точки.

Реал логично пое инициативата още от началото на срещата. Кака изведе "белите" в 7-ата минута след като овладя зле избита топка и с диагонален удар порази вратата зад Клаудио Браво. В 21-ата минута Кристиано Роналдо удвои с нисък изстрел от наказателното поле.

Минути преди края на полувремето отново португалецът оформи класическото 3:0 като това бе неговия 24-ти гол за сезона в Примера, с който настигна големия си конкурент Лионел Меси. Йозил центрира от корнер, където добре пласиралият се Роналдо засече топката с глава.

След почивката темпото на играта намаля, като Реал владееше повече топката, но рядко стигаше до голови ситуации. Гостите стигнаха до единственото си попадение при един пробив на Тамудо и последвал изстрел, Касияс съумя да избие, но кълбото се отби от Алваро Арбелоа и не остави шанс на вратаря.

"Кралския клуб" все пак направи победата си по-убедителна. В 89-ата минута Адебайор се реваншира за слабата си игра през мача оформяйки крайното 4:1.

  Сподели
238