Барселона няма да пропусне шанса да спечели Купата


Н. Гавазов

Барселона няма да пропусне шанса да спечели Купата

Атлетик - Барселона

Стадион: "Естадио де ла Картуха", Севиля

Дата: 17.04.2021 г.

Час: 22:30

Съдия: Хуан Мартинес

Тази вечер призрачният "Естадио де ла Картуха" ще бъде домакин на решаващия мач за Купата на Испания. Спортното бижу е част от неуспешните кандидатури на Севиля за домакинство на Игрите през 2004, 2008, 2012 и 2016 година и след провала на Андалусия да приеме Олимпиадата, стадионът почти не се използва, тъй като местните Бетис и Севиля играят на собствените си арени. "Естадио де ла Картуха"  бе домакин на финала за Купата на Краля през 1999, 2001 и 2020 г. , а тази вечер ще посрещне най-титулуваните отбори в историята на турнира.

Ситуацията в Испания е уникална и едва ли ще се повтори някога: Купата на Испания ще се играе два пъти в рамките на две седмици. Човек може само да съчувства на Реал Сосиедад, който на 3 април извоюва правото да е носител на трофея, а на 17 април той ще върне Купата. Но не по-малко уникална възможност получи Атлетик: баските загубиха от историческия си съперник, но сега може да я спечели в сблъсък с Барселона! Коронавирусът наистина прави чудеса ...

Атлетик, който е печелил трофея 23 пъти, не се представя добре в Ла Лига - 11-то място и 10 точки зад зоната на евротурнирите - което означава, че днешният финал остава единственият начин за спасяване на сезона. Колективът на Марселино няма победа в 6 поредни мача във всички турнири, като в този период регистрира две загуби.

Барселона, която беше елиминирана от Шампионска лига, вероятно прави основния залог върху  Ла Лига, където се намира на трето място, на две точки зад лидера. През миналата седмица каталунците изпуснаха да оглавят таблицата за класиране, след като загубиха Ел Класико с 2:1, без да успеят да се възползват от кадровите проблеми на своя противник и без да могат пълноценно да материализират превъзходството си през второто полувреме на сблъсъка. Няма съмнение обаче, че Роналд Куман и хората му ще се опитат да вземат и Купата. Този успех ще бъде много полезен за каталунците, за да подсладят огорчението от поражението срещу Реал Мадрид и в Шампионска лига.

Марселино няма да може да разчита на оптимален състав поради контузии на някои от основните изпълнители, включително Юри Берчич и Йерай Алварес, така че главните кадрови проблеми на отбора са свързани с отбраната. Отсъстващи са и Перу, Ойер и Ноласкоаин. За Барселона няма да играе контузения Коутиньо, а Фати и Нето попаднаха в групата, но почти сигурно е, че изобщо няма да се появят на терена. Главната положителна новина за каталунците е завръщането на Жерар Пике.

- Барселона (30 победи) и Атлетик (23) са най-успешните отбори в Купата на Испания.

- Отборите изиграха 211 мача в различни турнири: 106 победи на Барселона, 73 победи за  Атлетик и 34 равенства.

- Отборите се срещнаха 22 пъти в Купата на Краля: 13 победи на Барселона, 7 победи за  Атлетик и 2 равенства.

- Във финала на турнира отборите играха 8 пъти: 6 победи за Барселона и 2 победи за Атлетик.

- Барселона е отбелязала поне два гола в последните си три срещи с Атлетик във всички състезания.

Фаворит в двубоя е Барселона, която разполага с по-качествен състав от този на съперника си. Предполага се, че кааталунците ще излязат пределно мобилизирани за този мач, няма да подценят своя противник и ще постигнат целите си.

Прогноза: Атлетик - Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Тер Щеген
   
Мингеса
Пике
Ленгле
Алба
Педри
Бускетс
Де Йонг
Меси
Гризман
Дембеле
Гарсия
Вилиамс
Муниаин
Венседор
Гарсия
Беренгер
Лекуе
Мартинес
Нунес
Де Маркос
   
Симон
 
Атлетик (Марселино)

Обоснована прогноза: Атлетик - Барселона 0:2

  Сподели
339