Анонс на 30-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Примера Дивисион

Уеска – Елче
Дата: 09.04.2021 г.
Час: 22:00

Новакът Уеска записа едва четвърти успех от началото на сезона, след като в предишния кръг надви с 2:0 като гост тима на Леванте. Така клубът от провинция Арагон запазва реални шансове за оцеляване, въпреки че и към настоящия момент се намира в зоната на изпадащите. Уеска е на 18-то място и е с 24 пункта, което обаче е само с два по-малко от предстоящия съперник. Мафео и Онтиверос са контузени за домакините.

Друг от новаците – Елче, пък записа второ поредно равенство в Ла Лига. Преди седмица валенсианският клуб направи 1:1 у дома срещу Бетис. Елче е на спасителната 17-та позиция и е с 26 точки, но евентуална загуба от Уеска би изпратило тима от Средиземноморието обратно в зоната на изпадащите. Аут за визитата на север е Бойе.

Прогноза: Уеска – Елче 0:0


Хетафе – Кадис
Дата: 10.04.2021 г.
Час: 15:00

Хетафе записа трето поредно равенство и вече в четири последователни кръга клубът от покрайнините на Мадрид е без успех. Този път селекцията на Хосе Бордалас завърши при резултат 0:0 на гости на Осасуна. Хетафе е на 15-то място, като има 30 точки и към настоящия момент е на шест от първия от отборите под чертата. Кучо и Кабако са контузени за домакините.

Новакът Кадис записа втора поредна домакинска победа, която вдъхна допълнително спокойствие за андалусци. В много изнервен двубой "лос амарийос“ се наложиха с 2:1 у дома над Валенсия. Така отборът от атлантическия бряг събра 32 точки и е на 13-то място в подреждането. Лосано е под въпрос за гостите.

Прогноза: Хетафе – Кадис 1:1


Атлетик Билбао – Алавес
Дата: 10.04.2021 г.
Час: 17:15

Атлетик Билбао не изпрати особено успешна седмица. "Лъвовете“ загубиха финала от миналогодишното издание в турнира за Купата на Краля, отстъпвайки с 0:1 от регионалния съперник Реал Сосиедад. През седмицата двата отбора отново се изправиха един срещу друг, само че на шампионатно ниво, като двубоят завърши наравно 1:1. Така играчите на Марселино Гарсия Торал имат 36 точки и са на 10-та позиция, като целта пред баските е поне да спечелят предстоящият им нов финал за купата, където съперник е Барселона. Берчиче и Алварес са с трвами.

Алавес инкасира втора поредна и общо шеста загуба за последните си седем мача в Примера. В предишния кръг баските отстъпиха с 1:3 у дома от Селта. Така "синьо-белите“ продължават да се намират в зоната на изпадащите, като са на последното 20-то място с актив от 23 пункта. Ели е аут за гостите.

Прогноза: Атлетик Билбао – Алавес 1:0


Ейбар – Леванте
Дата: 10.04.2021 г.
Час: 19:30

Ейбар няма победа вече в 12 поредни кръга, като в предишния баските допуснаха очаквано поражение с 0:2 на гости на действащия шампион Реал Мадрид. Загубата остави "оръжейниците“ на предпоследното 19-то място, като хората на Хосе Мендилбар имат 23 точки и са на три от спасението. Отсъстващи за домакините са Хил, Муто и Бигас.

Леванте записа втора поредна загуба, като и този път "жабките“ отстъпиха с 0:2, само че у дома срещу новака Уеска. Валенсианци остават с 35 пункта и се намират на 11-то място в класирането. Мирамон, Мелеро и Вукчевич са с травми за гостите.

Прогноза: Ейбар – Леванте 0:0


Виляреал – Осасуна
Дата: 11.04.2021 г.
Час: 15:00

Виляреал спечели трета поредна победа в испанското футболно първенство, след като надви с 3:0 Гранада като гост. "Жълтата подводница" е на 7-мо място, но изостава с 12 точки от последната квота за Шампионската лига за есента. Жерар Морено бе над всички, като той не само че заби хеттрик, но удари и греда. Така Морено вече има 16 попадения на сметката си, като с повече са само Карим Бензема, Луис Суарес и Лионел Меси. За предстоящия мач треньорът Унай Емери не може да разчита на Фойт и Еступинян.

Осасуна пък записа трето поредно равенство в Ла Лига, като и този път северняците завършиха при резултат 0:0. Преди седмица играчите на Хагоба Арасате поделиха точките у дома срещу Хетафе. Осасуна е на 14-то място и има 31 пункта на сметката си. Монкайола е наказан, а с травми са Перес и Джони.

Прогноза: Виляреал – Осасуна 3:1


Валенсия – Реал Сосиедад
Дата: 11.04.2021 г.
Час: 17:15

Слабата форма на Валенсия далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато "прилепите“ записаха четвърта поредна загуба в своя визита и така вече нямат победа извън "Местая“ в шест последователни гостувания. Този път играчите на Хави Грасия отстъпиха с 1:2 на гости на новака Кадис, като двубоят ще се запомни най-вече с расисткия скандал около играча на "лос че“ Муктар Диахаби. Валенсия остава с 33 точки и е на 12-то място в колоната. Силесен е аут за домакините, а Мангала е под въпрос.

Реал Сосиедад изпраща паметна седмица. "Синьо-белите“ първо спечелиха трета купа на Испания в своята история, след като в отложен двубой за миналогодишното издание на надпреварата надиграха регионалния съперник Атлетик Билбао с 1:0. През седмицата хората на Иманол Алгуасил отново се изправиха срещу същия отбор, но за първенство, а мачът завърши 1:1. Реал Сосиедад е на 5-то място и има 46 точки. Аут за северняците са Муньос и Ияраменди, а Силва и Гуриди са под въпрос.

Прогноза: Валенсия – Реал Сосиедад 2:2


Валядолид – Гранада
Дата: 11.04.2021 г.
Час: 19:30

Барселона победи много трудно Валядолид в мач от 29-ия кръг на Примера Дивисион с минималното 1:0 и то след гол в 90-та минута, благодарение на точния удар на Усман Дембеле. Заслужава да се отбележи, че от 79-ата минута Валядолид игра с човек по-малко. Нападателят Оскар Плано получи червен картон. "Виолетовите“ продължават да са на три точки от първия от отборите под чертата, като кастилският клуб е 16-ти с 27 пункта. Плано и Ореяно са наказани, а с контузии са Фернандес, Перес, Хименес и Жота.

Гранада записа втора поредна загуба и общо пета за последните си седем мача в Ла Лига. Преди седмица андалусци отстъпиха с 0:3 у дома от Виляреал. Поражението остави селекцията на Диего Мартинес с 36 точки, а южняците са на 9-то място в подреждането. Солдадо е наказан, а с контузии са Мила и Соро.

Прогноза: Валядолид – Гранада 1:1


Селта Виго – Севиля
Дата: 12.04.2021 г.
Час: 22:00

Отборът на Селта записа втора поредна победа далеч от дома. В предишния кръг галисийци се наложиха с 3:1 на гости на последния в класирането Алавес. "Небесносините“ са 8-ми и имат 37 точки. Аут за домакините са Араухо и Бланко.

Севиля записа трета поредна домакинска победа и е на път сериозно да размести пластовете за лидерската позиция в Примера. В предишния кръг "рохибланкос“ се наложиха заслужено с 1:0 у дома над лидера Атлетико Мадрид. Маркос Акуня вкара с глава в 70-ата минута след хубава атака и подаване на Хесус Навас от аутлинията. Севиля имаше повече възможности за гол, като в началото Лукас Окампос пропусна дузпа. Възпитаниците на Хулен Лопетеги са 4-ти и са с 58 пункта. Ескудеро пропуска предстоящия двубой.

Прогноза: Селта Виго – Севиля 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
536