Дългоочакваният баски финал може да не излъчи победител в редовното време


Н. Атанасов

Дългоочакваният баски финал може да не излъчи победител в редовното време

Атлетик Билбао – Реал Сосиедад
Стадион: Олимпийски стадион, Севиля
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 22:30

Почти година след първоначално обявената дата ще се състои финалът на 118-ото издание в турнира за Купата на Краля в Испания. Двубоят ще е исторически, тъй като за първи път два отбора от Баската автономна област ще спорят в директен сблъсък за трофея. Един срещу друг се изправят вторият най-титулуван отбор в надпреварата, носителят на 23 национални купи – Атлетик Билбао, срещу Реал Сосиедад, който има скромните 2 отличия от турнира.

"Лъвовете“ от Билбао ще имат рядката възможност да добавят две национални купи в рамките на няколко седмици. За целта обаче играчите на Марселино Гарсия Торал трябва да победят първо големия регионален съперник, а няколко седмици по-късно е насрочен двубоят за трофея за тазгодишното издание на надпреварата, където съперник е Барселона.

Въпреки че има цели 23 купи, последната от тях във витрината на Атлетик е от сезон 1983/84. По пътя към този финал "червено-белите“ елиминираха последователно ФК Интерсити (3:0), Сестао (4:0), Елче (след дузпи), Тенерифе (след дузпи), Барселона (1:0) и Гранада (1:0 и 1:2).

Реал Сосиедад пък се класира много по-безпрепятствено до двубоя за отличието. "Синьо-белите“ сразиха Бечерил (8:0), Сеута (4:0), Еспаньол (2:0), Осасуна (3:1), Реал Мадрид (4:3), Мирандес (2:1 и 1:0). Последната купа за баските от този турнир е от сезон 1986/87, когато печелят след дузпи над Атлетико Мадрид.

Със сигурност предстои оспорван финал, тъй като залогът и за двата регионални съперника е голям. Ако двубоят се беше провел преди година, тогавашните очаквания бяха, че Реал Сосиедад има предимство, но сега силите са изравнение.

Прогноза: Атлетик Билбао – Реал Сосиедад 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221