Барселона ще прекърши Реал Сосиедад


Н. Гавазов

Барселона ще прекърши Реал Сосиедад

Реал Сосиедад - Барселона

Стадион: "Реал Арена", Сан Себастиан

Дата: 21.03.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хосе Мунуера

Реал Сосиедад и Барселона ще затворят неделната програма на кръга в Примера дивисион. Петият в класирането приема завърналите се в борбата за титлата каталунци и това е достатъчно основание да определим сблъсъка като дерби. Още повече, че е рядкост визитите на "блаугранас" в Страната на баските да бъдат определяни като разходка.

Реал записа серия от седем мача без загуба в периода 9 януари - 7 март, като в този сегмент тимът записа 4 победи и това е една от причините за изкачването високо в таблицата за класиране. Колективът на Иманол Илгуасил бързо изнася топката и обича да хвърля повече сили при атаките си, играейки без страх от имената на съперниците си. От друга страна това води и до повече празни пространства отзад, което дава възможност на съперниците за гол. Така се получи в първата среща с Манчестър Юнайтед, както и при гостуването на Гранада в миналия кръг. Впрочем, поражението от Гранада удари по амбициите на баските да попаднат в Шампионска лига, защото сега те изостават от четвъртия в таблицата с 9 точки.

Позитивизмът в Барселона е налице. Победа над коравата Севиля в Ла Лига, отстраняването на Севиля в Купата на Испания след дефицит от два гола, дори мачът с ПСЖ е плюс, с оглед на играта на каталунците. Дори Меси и компания можеха да направят обрат, ако бяха реализирали положенията си и испанците само могат да съжаляват за безотговорната си игра в първия двубой. В миналия кръг Барселона бе домакин на Уеска и записа комфортна победа с 4:1 в икономично темпо. Това позволи на хората на Роналд Куман да съберат 59 точки - с 4 по-малко от лидера Атлетико, който е подложен на натиск и не се чувства толкова комфортно както преди два месеца. Другото положително на "Камп Ноу" са изборите за президент, които бяха спечелени от Жоан Лапорта. Новият бос успокои обстановката, увери всички фенове, че Лео ще остане и обеща, че ще върне Барса там където и е мястото. И имаме всички основания да вярваме в най-успешния президент в историята на клуба.

Сангали, Моя, Залдуа и Елустондо са аут от домакините поради контузии. Коутиньо, Фати и Серхи няма да играят за Барселона.

Гостите са фаворит в срещата. Класата на каталунците е вън от съмнение, освен това колективът на Куман се намира в блестяща форма. Предполага се, че Барселона ще установи контрол от самото начало на двубоя и няма да го изпусне до самия край.

Прогноза: Реал Сосиедад - Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Тер Щеген
   
Мангуеса
Ленгле
Де Йонг
Дест
Бускетс
Педри
Алба
Меси
Гризман
Дембели
Орсоабил
Исак
Порто
Мерино
Ияраменди
Силва
Монреал
Норманд
Субелдиа
Горосабел
   
Ремиро
 
Реал Сосиедад (Иманол Алгуасил)

Обоснована прогноза: Реал Сосиедад - Барселона 0:2

  Сподели
588