Анонс на 28-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Примера Дивисион

Бетис – Леванте
Дата: 19.03.2021 г.
Час: 22:00

Серията от четири поредни победи за Бетис приключи в предишния кръг, когато "зелено-белите“ отстъпиха с 0:2 от големия градски съперник Севиля. Това беше 11-та загуба за хората на Мануел Пелегрини от началото на сезона. Андалусци са 6-ти и имат 42 точки на сметката си. Камараса, Мартин и Бартра са аут за домакините.

Леванте записа първи домакински успех от януари месец насам, след като преди седмица "жабките“ се наложиха с 1:0 у дома също срещу своя голям градски опонент в лицето на Валенсия. Така Леванте вече има 35 пункта и е на 9-та позиция в таблицата. Мелеро и Кампаня са контузени.

Прогноза: Бетис – Леванте 1:1


Атлетик Билбао – Ейбар
Дата: 20.03.2021 г.
Час: 15:00

Атлетик Билбао е без победа в последните си три гостувания в Ла Лига. В предишния кръг баските завършиха 0:0 на гости на Селта. "Лъвовете“ са 11-ти и имат 34 точки, като без съмнение целта пред играчите на Марселино Гарсия Торал е да спечелят двата финала за Купата на Краля, които предстоят за тима – срещу Реал Сосиедад и Барселона. Ноласкоаин е аут.

Ейбар няма победа в Примера вече в 10 поредни кръга и така баските вече са в зоната на изпадащите, заемайки предпоследната 19-та позиция с 22 точки. В предишния кръг хората на Хосе Мендилбар паднаха с 1:3 у дома от Виляреал. Бигас, Кореа и Коте са с травми.

Прогноза: Атлетик Билбао – Ейбар 2:0


Уеска – Осасуна
Дата: 20.03.2021 г.
Час: 19:30

Уеска инкасира втора поредна загуба в първенството, като и този път съставът от провинция Арагон допусна четири гола във вратата си. Този път новакът в Примера падна с 1:4 от Барселона и продължава да е на последното 20-то място в подреждането с 20 пункта на сметката си.

Осасуна е без успех в два последователни мача. Северняците завършиха 0:0 срещу Валядолид и са с 29 пункта, заемайки 13-та позиция в класирането, което засега е на шест точки от зоната на изпадащите. Ронкаглия, Авила, Мартинес, Торес, Ерера и Гарсия са контузени.

Прогноза: Уеска – Осасуна 1:1


Валядолид – Севиля
Дата: 20.03.2021 г.
Час: 22:00

Борещият се за оцеляване състав на Валядолид записа трето поредно равенство далеч от дома. Преди седмица кастилци направиха 0:0 срещу Осасуна, а с добавената точка "виолетовите“ имат общо 26 и са 16-ти в колоната. Оливас, Гарсия, Ервиас и Де Соуса са контузени.

Севиля изигра два мача за отминалата седмица, като "рохибланкос“ триумфира в двата случая. Играчите на Хулен Лопетеги първи надиграха големия градски съперник Бетис за крайното 1:0, а в отложен двубой, състоял се няколко дни по-късно, андалусци се наложиха с 2:0 над Елче. Севиля все така е на 4-ото място и има 54 пункта. Видал е аут за гостите.

Прогноза: Валядолид – Севиля 0:1


Хетафе – Елче
Дата: 21.03.2021 г.
Час: 15:00

Хетафе спечели важна точка в битката за оцеляване и преди седмица столичани успяха да спрат запътилия се към титлата Атлетико Мадрид за крайното 0:0. Възпитаниците на Хосе Бордалас са 15-ти и имат 28 точки и засега са на пет от опасната зона. Мата, Суарес и Ниом са наказани, а с травми са Кучо, Кабако и Поведа.

Новакът Елче инкасира втора поредна загуба и общо пета четвърта за последните си пет мача в Ла Лига, като и двете поражения дойдоха в рамките на няколко дни. Първо Елче допусна пълен обрат за крайното 1:2 от Реал Мадрид, а след това валенсианци паднаха с 0:2 от Севиля. Засега тимът от едноименния град остава на спасителното 17-то място с 24 точки, но първият от отборите под чертата е само на точка. Аламо и Ригони са с контузии.

Прогноза: Хетафе – Елче 1:0


Валенсия – Гранада
Дата: 21.03.2021 г.
Час: 17:15

Отборът на Валенсия инкасира трета поредна загуба в гостуването, като този път поражението за "прилепите“ беше по-болезнено. Преди седмица "лос че“ отстъпиха с 0:1 от градския съперник Леванте. Валенсия се намира на незавидното за тима 12-то място и е с 30 точки. Мангала, Пичини и Черишев са отсъстващи за домакините.

Гранада пък записа втора поредна победа у дома и в предишния кръг андалусци се наложиха с 1:0 над амбициозния Реал Сосиедад. Селекцията на Диего Мартинес е на 8-ма позиция и има 36 пункта. Фулкие, Суарес и Лосано са с травми.

Прогноза: Валенсия – Гранада 2:2


Виляреал – Кадис
Дата: 21.03.2021 г.
Час: 17:15

Виляреал успя да прекъсна негативната серия от осем поредни мача без победа и в предишния кръг "жълтата подводница“ се наложи с 3:1 на гости на Ейбар. Хората на Унай Емери са 7-ми и са с 40 точки. Капу е наказан, а с контузии са Рули и Торес.

Новакът Кадис стигна до късно реми за крайното 1:1 срещу Алавес. Със спечелената точка "лос амарийос“ имат 29 и са на 14-та позиция в таблицата. Аут за гостите преди далечната визита в срещуположния край на Испания са Мауро, Валенсия и Лосано.

Прогноза: Виляреал – Кадис 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
524