Барселона ще удари Уеска и ще се доближи до Атлетико


Н. Гавазов

 Барселона ще удари Уеска и ще се доближи до Атлетико

Барселона - Уеска

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 15.03.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Адриан Кордеро

Барселона и Уеска ще затворят кръга в Испания. Това е отлична възможност за каталунците да компенсират горчивината с отпадането в Шампионска лига по-рано през седмицата. Поне на книга срещата изглежда с предизвестен край, но дали наистина е така? Арагонци се борят за своето оцеляване и във всеки един двубой дават всичко от себе си. Например, преди месец Реал Мадрид изтръгна победата едва в последните минути на мача.

Както казахме, разочарованието в лагера на каталунците е голямо след мача с ПСЖ. Положителното от пътуването до Париж е, че хората на Роналд Куман надиграха своя съперник и можеха да стигнат до обрат, ако бяха реализирали своите шансове. А колко по-лесно щеше да бъде, ако Барселона не бе играла безобразно в първата среща. Иначе каталунците влизат в сблъсъка със серия от три поредни победи в Ла Лига, в които опазиха суха мрежата си. "Блаугранас" в момента се намира на трето място, но успех утре вечер ще върне тима на втора позиция и само на 4 точки от лидера Атлетико.

Уеска се намира на последното място в таблицата за класиране на Примера дивисион, но тимът от Арагон не е загубил надежда да оцелее, защото спасителният бряг е на 4 точки. Именно това обяснява отсъствието на униние в колектива на Пачета. "Азулгранас" се бият във всеки един мач и никой отбор не може да каже, че е очарован от срещата си с Уеска. Севиля също трябваше да положи много усилия, за да запише победа с 1:0, а в миналия кръг Селта победи Уеска с 4:3 и мачът бе с неясен край до последно.

Коутиньо и Фати са контузени от домакините, а Пике и Серхи са под въпрос. Гостите са без Силва.

Последният мач между двата отбора тук завърши с погром за арагонци - загуба с 8:2.

Очакванията са, че Барселона ще направи всичко възможно да спечели срещата, а вън от съмнение е, че хората на Роналд Куман са пълни с мотивация след поредната грешна стъпка на Атлетико Мадрид. Ясно е, че оттук до края на сезона каталунците ще се раздават във всеки мач от Ла Лига в опит да триумфират в края и така да спасят сезона, а засечките на "дюшекчиите" само подклаждат това.

Предполагаме, че домакините няма да вкарат осем гола, но бихме очаквали поне три попадения срещу добре организирания съперник. Разбира се, който не желае да рискува може да заложи и на два гола за каталунците, но успех с марж от три попадения изглежда напълно реален.

Прогноза: Барселона - Уеска 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Уеска (Пачета)
 
Фернандес
   
Полидо
Сиовас
Инсуа
Мафео
Ферейра
Рико
Сеоане
Галан
Мир
Ескриче
Меси
Дембеле
Алба
Де Йонг
Бускетс
Педри
Дест
Араухо
Ленгле
Мингуеса
   
Тер Щеген
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Уеска 3:0

  Сподели
481