Атлетико ще се откъсне на върха


Н. Атанасов

Атлетико ще се откъсне на върха

Атлетико Мадрид – Атлетик Билбао
Стадион: "Уанда Метрополитано“, Мадрид
Дата: 10.03.2021 г.
Час: 22:00

В отложен двубой от програмата на 18-я кръг в Примера Дивисион един срещу друг се изправят съставите на Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао. Срещата между столичани и баски трябваше да се проведе през втората седмица на месец януари, но заради необичайно обилния снеговалеж, който тогава блокира Мадрид, срещата не се състоя.

Атлетико Мадрид върви уверено към 11-та титла на Испания, макар че "дюшекчиите“ имат само две победи за последните си шест мача в Ла Лига. В последния от тях играчите на Диего Симеоне изтърваха победата в градското дерби срещу Реал за крайното 1:1. Така "лос колочонерос“ вече имат аванс от само три точки спрямо Барселона, който е с 56 пункта, и заради това предстоящия двубой от голямо значение за столичани.

Под въпрос за домакините е Хименес.

Атлетик Билбао няма загуба вече в пет последователни кръга в Примера. В последния от тях "лъвовете“ стигнаха до драматичен успех за крайното 2:1 у дома срещу Гранада след победен гол в добавеното време на двубоя. Селекцията на Марселино Гарсия Торал има 33 точки и е на 8-ата позиция в подреждането.

Мартинес пропуска гостуването в столицата поради наказание.

Атлетико Мадрид спечели 10 от последните си 11 домакинства срещу баските от Билбао. В 9 от тези 11 мача "дюшекчиите“ отбелязваха по два гола.

Прогноза: Атлетико Мадрид – Атлетик Билбао 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетик Билбао (Марселино Гарсия Торал)
 
Симон
   
Де Маркос
Алварес
Нуньес
Берчиче
Беренгер
Лопес
Весга
Муняин
Уилиямс
Раул Гарсия
Лемар
Суарес
Кореа
Караско
Йоренте
Коке
Трипиър
Савич
Ермосо
Фелипе
   
Облак
 
Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 2:1

  Сподели
220